Tofu resepti
Helppo ruoka
Helppo ruoka
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 2-3 tl
  • 16,5 g rasvaa
  • 8,5 g hiilihydr
  • 1,5 g energiaa
  • 145 kcal kalsium
  • 115 mg Tofua on valmistettu Kaukoidässä jo vuosisatojen ajan. Vielä 1970-luvulla Japanissa oli ympäri maata noin 38 000 tofukauppaa, joista kansa osti päivittäin vastavalmistettua tofua. Vaikka tofu luokitellaan juustoksi, sen käyttö on ruuanvalmistuksessa hyvin laaja. Tofu korvaa mainiosti lihan, munan ja juuston. Kovempi tofu soveltuu salaatteihin, pihveihin, patoihin ja keittoihin. Sitä voi marinoida, paahtaa, grillata ja kuullottaa. Pakastettu tofu säilyy pakastimessa useita kuukausia. Pehmeää tofua voidaan käyttää jälkiruuassa ja leivonnassa. Kuten soijapapu, tofukin sisältää erinomaista proteiinia. Samoin tofu on kolesterolitonta, joten se on erinomainen vaihtoehto eläinperäisille elintarvikkeille. Tofu on hyvin sulavaa, koska siinä on vain vähän hiilihydraatteja.

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.