Kotona useimmiten paahdan leivät ja sivelen tahnaa väliin paksusti mutta de lux versiossa hyvä paahtoleipä voidellaan voilla molemminpuolin ja paahdetaan kaunis paistopinta pannulla
Blogin oikeassa laidassa näkyy blogin luetuimmat tekstit vuonna 2015. 5 Pumpulisämpylät. Pumpulisämpylät kirivät TOP5 -listalle pehmoisella rakenteellaan, joka on niin ihana, että mainio maku usein jää lähes huomaamatta
Top Chef. 450 g porkkanoita. 500 g sokeria. 150 g munia. jos tahtoo hifistellä niin 2,5). Ohjeessa hifisteltiin 75 asteen sisälämpötilaan, mutta mä en ainakaan saanut semmosta lennosta mitattua. 150 g sokeria. 150 g valkoviiniä. 150 g keltuaisia. Itse nostin vain 75 asteeseen, kun tuntui ettei nouseminen jatku. Nämä pääsi top 10 leipomuslistalle. 450 g porkkanoita. 500 g sokeria. 150 g munia. jos tahtoo hifistellä niin 2,5). 150 g sokeria. 150 g valkoviiniä. 150 g keltuaisia
Top Chef. 450 g porkkanoita500 g sokeria360 g öljyä8 g kanelia, soodaa ja suolaa400 g jauhoja150 g munia (M kokoisia 3, L kokoisia 2 tai jos tahtoo hifistellä niin 2,5). Ohjeessa hifisteltiin 75 asteen sisälämpötilaan, mutta mä en ainakaan saanut semmosta lennosta mitattua. 150 g sokeria150 g valkoviiniä150 g keltuaisia (laitoin itse vain viisi kun en raaskinut enempää laittaa valkuaisia haaskoon…nää painoi 100g)1 liivatelehti(suosittelen laittamaan pari, jos ei laita kaikkia keltuaisia)200 g philadelphia tuorejuustoa200 g kermavaahtoa. Itse nostin vain 75 asteeseen, kun tuntui ettei nouseminen jatku. Nämä pääsi top 10 leipomuslistalle. 450 g porkkanoita. 500 g sokeria. 150 g munia (M kokoisia 3, L kokoisia 2 tai jos tahtoo hifistellä niin 2,5). 150 g sokeria. 150 g valkoviiniä. 150 g keltuaisia
Meillä on muutamia (aika outoja) tapoja ravintolan valitsemisessa ulkomailla. Ensinnäkin kartamme paikkoja joissa on kuvalliset ruokalistat, ne jotenkin ällöttävät varsinkin mua
Ajattelin jakaa teille pienen koosteen vuoden 2015 suosituimmista blogipostauksistani- varsinkin, koska ne kaikki sattuu sopimaan hyvin Terveellinen Tammikuu -haasteen ruokavalioon (terveellisiä, kasvisperäisiä, ilman lisättyä sokeria ja vehnäjauhoja). Vuoden 2015 suosituimmat. 5
Ullan unelmakakku (Kuva otettu TÄÄLTÄ) Leila leipoo Ranskassa (Kuva otettu TÄÄLTÄ) Hulluna leivontaan (Kuva otettu TÄÄLTÄ) Näin teet Ranskalaista ruokaa (Kuva otettu TÄÄLTÄ) %C3%A4-teet-ranskalaista-ruokaa/etusivu5
Tämä ohje on Top Chef-ohjelmasta ja se on Lassen pudotushaaste. Paista uunissa 175 asteessa kypsäksi n. Kanaviillokki kastike (eli curry-velouté eli curry vaalea peruskastike)40g voita40g/3,5 rkl vehnäjauhoja1l kasvislientä ( 1 litra vettä ja 2 kasvisliemikuutiota)1 tl keltaista currytahnaa tai maun mukaan (löytyy siis ainakin Pirkka-merkkistä)3 dl kuohukermaamustapippuriaLaita kattilaan vesi ja sekaan kasvisliemikuutiot ja currytahna. 5minuutin ajan siten, että jauhoihin ei tule väriä. 15 minuutin ajan. Riisi (eli pilahviriisi eli värikäs lisäkeriisi)8dl basmatiriisiä2 salottisipulia0,75 dl oliiviöljyä1 rkl keltaista currytahnaasuolaa, persiljaavettäPilko sipuli, huuhtele riisi kylmällä vedellä siten, että tärkkelys on huuhdottu pois (eli huuhtele riisi kylmällä vedellä niin, että huuhtelu vesi on kirkasta. olikohan kypsennysaika jotain 12 - 15 minuutin väliltä. /3,5 rkl vehnäjauhoja. 5minuutin ajan siten, että jauhoihin ei tule väriä. 15 min. 0,75 dl oliiviöljyä
5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 1. K. i. n. u. s. k. -. p. o. l. a. t. ä. y. e. ½. d. h. r. m. f. j. v. 7. g. 2. 0. (. ). V. M. ,. A. T. S. L. N. H. 4. 3. ö. c. R. D. 8. ) l. d l
Paahdetut perunat vie ykköspaikan, muttei hasselbackan perunat, cheddar-juustoperunat, maukkaat valkosipuliperunat, juusto-röstiperunat tai kesän maukas perunasalaatti kovin kauas ykkösestä jää jälkeen
Aloitan uuden vuoden listaamalla vuoden 2015 viisitoista suosituinta blogipostaustani. Postailu on viime kuukausina jäänyt vähän vähemmälle, joten oma uuden vuoden -lupaukseni seuraavalle vuodelle onkin aktivoitua ja postata kaikista resepteistä, jotka koen jakamisen arvoisiksi
5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. V. i. k. o. n. l. p. u. a. e. t. r. j. h. y. ä. d. v. m. ,. s. ö. P. N. 3. -. z. I. K. J. 2. M. S. T. (. c. ). 1. 0. g. b. L. A. 4. B. 6. C. 7. D. 8. E. 9. F. G. f. H. x. O. '. w. Y. U. R. Ä. W. Z. i l. c m
Katsoin eilen Top Chefin ja en voinut olla ohittamatta, sitä porkkanakakun ylistystä. )450g porkkanoita (½kg pussi kuorittuna)500g sokeria (löytyi ehkä hieman vajaa puoli pussia sokeria. )360g öljyä (ei ole vieläkään keittiövaakaa, eli laitoin noin 3,5dl)8+8+8g kanelia, soodaa ja suolaa (tää oli vaikea. 65g, niin laskeppa siitä sitten, n6dl tätä)150 g munia (. tunnin ajan, niin että sisälämpötila on 75 asteessa. 450g porkkanoita. 500g sokeria. 150 g munia
Taitsi (ihanasta Toinen Jalka Italiassa-blogista) oli listannut hauskasti oman top kymppinsä Rooman ruokajutuista ja paikoista, ja päätin tehdä oman listani siitä mitä mielestäni Roomassa ainakin tulisi testata ja maistaa
Pitemmittä puheitta, tässä viime vuoden top 10 reseptit. 5. Vuosi on vaihtunut ja nyt on hyvä hetki katsastaa viime vuoteen, mitkä reseptit nousivat suosituimmiksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.