Eggs Benedict on New Yorkista kotoisin oleva brunssiklassikko. EGGS BENEDICT (2. EGGS BENEDICT (2. Sen alkuperästä liikkuu jos jonkinmoista tarinaa, mutta totta on ainakin se, että sen kehitetty 1800-luvun puolivälin jälkeen
Kananmunat à la Benedict luotiin alun perin Delmico’s- -ravintolassa Manhattanilla. Nimensä annos sai Benedict-nimiseltä kanta-asiakkaalta, joka ei löytänyt listalta mitään mielenkiintoista
Ä. i. d. n. h. a. u. t. j. s. l. e. v. o. k. S. p. m. ä. L. ,. y. ö. r. b. -. H. T. c. f. N. (. ". V. 2. 0. 1. 3. ). 4. R. U. g. P. 5. K. 7. A. M. O. E. D. I. k m. m u. d l. t l
Hollandaisekastike on hyvin vahvasti sukua Bearnaisekastikkeelle, ne taitavat serkkujen sijaan olla velipuolia ja ne kummatkin lasketaan ranskalaisen keittiön peruskastikkeisiin
Laita kaikki tosca-aineet kattilaan ja kuumenna hiljalleen kunnes pulpahtaa. 100 g voita1 dl sokeria1/4 dl vehnäjauhoja100 g mantelilastuja1 rkl maitoaVaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Paista 200 asteessa 20 min ja valmista sillä aikaa toscakuorrutus. Kaada toscaseos raparperien päälle ja paista vielä 10 min
Ja kello on kymmenen illalla etkä jaksa lähteä sinne ainoaan aukiolevaan kauppaan, eli abc. Mutta tämän kakun kanssa kävikin niin, että kakusta tulikin paljon parempi kun mantelilastut puuttui - toskakakusta tulikin vain kinuskikakku, joka upposi päiväkahvivieraiden suihin aika vikkelästi
U. s. k. o. m. a. t. n. ,. u. M. v. h. ö. ä. l. e. i. j. P. -. y. p. r. T. d. S. N. ). c. E. R. H. ". I. J. V. O. f. 2. 0. 4. 5. 1. g. 6. 9. K. L. (. 3. *. A. d l. t l
Mietiskelin ensin tekeväni jotakin marjapiirakkaa johon olisin mantelit käyttänyt, mutta kun erehdyin mainitsemaan ohimennen sanan "Tosca", ja hyvä ettei pöydän toisella puolella kahviaan siemaileva avomies hypännyt suoraan syliin sen sanan ansiosta
Klassikon paluu aamiaispöytään eli kananmunat à la Benedict. Kun Oscar Tschirky, kuuluisa maître d'hôtel kuuli tilauksen, lisäsi hän sen aamiaismenyyseen pienine muutoksineen eli paistettu englantilainen muffinssi, briossi kai meillä, muutti paistetut kananmunat uppomuniksi
Marita Joutjärven ja Vittorio Gianninin ”bambino” eli ”Herkullisten ruokien ja tarinoiden Toscana” on parasta, mitä keittokirjamaailmassa on tapahtunut vuosikausiin
) Kaapista löytyi vain puolet ohjeen mantelilastuista joten korvasin loput mantelijauheella. Halusin palata muutaman vuoden taaksepäin (aika monenkin vuoden) ja tehdä herkullisia toscapullia korvapuustipäivän kunniaksi
Välillä unohdan jo hetkellisesti sormessani olevan sormuksen, mutta sitten avaan oven tai tartun viinilasiin, vastaan puhelimeen tai sammutan lattialampun ja sormus kilahtaa kevyesti osuessaan johonkin
Mittaa pieneen kattilaan toscakuorrutuksen ainekset mantelilastuja lukuun ottamatta. Minulla toscakuorrute upposi myös osin pullan sisään, mutta melkeinpä oli jopa parempaa niin
Laita voi, sokeri, vehnäjauhot, maito ja mantelilastut pieneen kattilaan tai paistinpanulle. Niimpä tehtiin sitten toscaruutuja jotka on olleet "tehdään-listalla" jonkin aikaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.