Myrskytuuli tuivertaa, sataa vettä, ja pimeä laskeutuu entistä aikaisemmin. On aika kaivaa kynttilänjalat esiin ja sytyttää kynttilöitä, paljon kynttilöitä
Taikina on vähän kuin munkkitaikina, mutta sokeri ja kardemumma jäävät pois. Vähän laitoin sokeria, jotta hiivalla on energiaa, millä nostattaa taikina, mutta muuten taikina on aika neutraali ja siitä saa hyvän taustan mausteiselle täytteelle
Pääsin kehittelemään blogiringin kamppanjan myötä syksyn parasta hilloa. Halusin hilloon sesongin raaka-aineita ja tyrni kauniin värinsä, terveellisyyden ja maun puolesta sekä kotimainen omena sopi hilloon paremmin kuin hyvin
Meidän perheessä isäntä on se joka siellä metsässä enimmäkseen kyykkii ja kerää marjat talteen. On ihanaa yhdistää liikunta, huvi ja hyöty samaan retkeen
Metsäretkelle tarvittiin mukaan ravitsevia eväitä ja kokeilin retkeä varten näitä Alexander Trivedin kehittämiä myslipatukoita blogista Aitoa arkiruokaa
Ajatuksilla on tapana kiertää samojaratoja. Huomasin tämän faktan siitä että, kun olin tehnyt, valokuvannut ja syönyt tämän postauksen annoksen, hoksasin että täällä blogissahan on jo hyvin samankaltainen resepti
Neljän komponentin valmistuksessa menee toki hieman aikaa, mutta suuren osan voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen ja kaikki on sinänsä yksinkertaisesti valmistettavissa
Perinteinen prinsessakakku on varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu jonkun sukulaisen toukokuisista valmistujaisjuhlista, joissa ollaan istuttu vanhojen (ja itselle täysin vieraiden) sukulaisten kanssa pitsikaitaliinalla peitetyn ruokailupöydän ympärillä ja kohteliaasti maisteltu lähileipomosta haettua kakkua vetisen kahvin kanssa ja pyyhitty välillä suupielet sellaisella omituisella pikkuservetillä, joka tuntuu olevan jotain täysin synteettistä materiaalia, ja jonka ei ikinä ollut tarkoitus päätyä servettiin
Eräällä metsäretkellä aiemmin syksyllä sain kyllä käyttää kaiken kognitiivisen kapasiteettini. Muistan miten pienempänä en pitänyt tummasta kaakaosta tehdystä kuorrutteesta ja äiti toisinaan teki sitten masaliisan kuorrutteesta vaaleamman
Viiniklubi kun lähtee mökkireissulle, niin silloin ei ruuan ja juoman suhteen säästellä. En ole koskaan ollut mukana toteuttamassa tämmöistä menua, minkä saimme aikaan Mäntyharjun maisemissa mökillä, jossa kuitenkin vedet lämmitettiin ja tiskaus hoitui ihmistiskikoneilla
Tulen ehkä hieman trendien jäljessä näiden jallupullieni kanssa. Reseptihän on saanut alkunsa ravintola Torin klassikkoannoksesta, ja sen erilaisia versioita on julkaistu useissa ruokablogeissa jo vuosia sitten
Vasemmalla suodattatonta pihlajanmarjamehua, oikeanpuoleisessa lasissa suodatettua. Taannoiselta metsäretkeltäni sain saaliiksi kolme ja puoli litraa pihlajanmarjoja
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.