Lohesta saa pienellä vaivalla paljon hyvää, se sopii niin alkuruoaksi kuin pääruoaksi oikeitten lisukkeiden kera ja sitä on ilo tarjoilla osana seisovan pöydän antimien kokonaisuutta, tai hienosti tarjottimelta kanapeena, siis hienostuneina suupalan kokoisina pieninä lohileipinä cocktailien seurana
Osa nupuista aukeaa ryöppäyksen aikana, vaikka sen tekisi kuinka nopeasti ja varovasti. Ihastuin Suomen luonnon sivuilla vinkattuun ideaan kuusenkerkällä graavattusta kalasta
Tämän joulun graavimme oli saanut vaikutteita Japanista. Lapset jättivät wasabin väliin ja ottivat vain soijaa kalan kanssa, mutta olisihan se käynyt myös ilman soijaa jolloin maku olisi ollut hyvinkin hienostunut
Tämä ällä reseptillä saat valmistettua lohta vähintään neljälle hengelle, hieman riippuen lohen koosta, osana joulupöytää tämä riittää paljon pidemmälle koska harvempi syö vain ja ainoastaan graavattua lohta jos on kinkkuakin tarjolla
Itse graavattu lohi maistuu mainiolta ja raikkaalta, kannattaa kokeilla, ei ole iso vaiva. Tätä herkkua tulee syötyä varsinkin jouluna, mutta miksei muutenkin ympäri vuoden
Merilohi, viskillä graavattu. Ihan kerta kuussa tahtiin uusia ohjeita ei tullut, mutta yhteensä neljätoista ohjetta saimme kokoon (vain hiukkasen huijaten, myönnetään, koska tämä postaus venyi huhtikuun puolelle)
Viipaloi graavattu kalafilee suikaleiksi ja lado ne perunoiden päälle. jos teet kannellisessa vuokassa lohilaatikon, niin pinta jää aika vaaleaksi, vaikka ruoka onkin kypsä
1. Raasta raaka peruna hienoksi. Muussaa keitetyt perunat. Sekoita perunat sekä suola, ohrajauhot ja niin paljon vehnäjauhoja, että saat kiinteän taikinan, kuten pastataikinan
Jos gini ei ole mieleisesi, niin vaihda se konjakkiin tai vodkaan. Blogista löytyy myös vodkagraavatun nieriän resepti, mutta Pirkan innoittamana tein tänä jouluna ginillä graavatun kalan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.