Pitkään pähkäilin keiton ja pastan välillä. Tänään tulee ensivuonna aloittava hoidokki tekemään kelan paperit kuntoon ja torstaina olisi perhepäivähoitajien koulutus illalla sekä vanhimman tytön rippikoulu palaveeraus
Joskus aika tai jaksaminen ei vain enää riitä joululaatikoiden tekoon. Jokainen tietää että kotona tehty joululaatikko maistuu taivaalliselta ja se tunnelma jonka kotitehty ruoka saa aikaan on parhaimmillaan maaginen
Pieniä tuunauksia pienen miehen ruokanautinnon vuoksi. Emme ole aikoihin syöneet makaronilaatikkoa kotona, kylässä kyllä ja se on ollut mielessäni jo tovin
Syksy ei ole kunnolla vielä edes päässyt ajatuksiin, kun julistan täällä jo että yksi syksyn mielenkiintoisimmista keittokirjoista on rantautunut keittiöömme
toki olisin voinut julkaista kuvaa kattilallisesta makaroonia ja isosta kipollisesta pottumuussia, mutta tuskin kukaan olisi siitä minkaanlaista inspiraatiota saanut
Omatekoiset sipsit ovat aika helppoja tehdä, muutamalla niksillä niistä saa rapeita ja maistuvia. Perunaviipaleet pitää huuhdella ja kuivata huolellisesti
Meillä syödään ihan todella usein nopeaa ja helppoa ruokaa. Eikä varmaan olla ainoa perhe, jossa pasta on arki iltojen pelastus ja viikonloppujen herkkuruoka
Ulkona on kylmä ja sataa, mutta Mirkun keittiössä käy lämmin kuplinta keiton muodossa. Puolita paprikat ja poista siemenet, aseta ne uunipellille kuori ylöspäin, laita myös valkosipulit kokonaisena (kuorineen) mukaan
Liivatteella hyydytettyjä herkkuja ei ole keittiössämme (eikä tässä blogissa) nähty vielä koskaan. Kammoan englantilaisten rakastamia hyllyviä hyytelöitä ja liki poikkeuksetta kaikki maistamani hyydytetyt juustokakutkin ovat olleet liiallisen liivatteen seurauksena kumimaisia
Helppo ja nopea kinkkukiusaus. Osallistuin lauantaina kansalaisopiston kokkauskurssille ja sen jälkeen tarkoituksenani oli käydä nopeasti kaupassa ostamassa leipää ja jotain ruokaa
Tarjoilija, keitossani on kärpänen. Puolessa tunnissa valmistuva kasviskeitto saa mustapapujen lisäksi ruokaisuutta myös kuivahtaneesta leivästä (käytimme hapanjuureen leivottua ohraleipää) ja fetajuustosta
Vapuksi piti saada jotain uutta ja kivaa pikkusuolaista. Olin tyytyväinen tähän liivatteella hyydytettyyn juustotäytteeseen, jotan jossain vaiheessa kokeilen tehdä ihan irtopohjavuuallisen tästä
Monen kylmän päivän jälkeen aurinko pilkisteli taivaalla ja lämpötilatkin nousivat kahdenkympin paremmalle puolelle, joten oli aika avata taas kesäkeittiön ovet
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.