Siivilämäinen reikäkauha on tähän paras työkalu. Itse tehty kalaliemi hyödyntää kalan viimeiseen saakka ja antaa maistuvan pohjan keittoihin, kastikkeisiin ja risottoihin
Ainekset pataan ja lientä päälle –filosofia sopii minulle, joten uskon kokkaavani tästä muitakin keittoja, kuin ensimmäiseksi kokeilemani bouillabaisse
400g lämminsavulohtaloraus sitruunamehua1 nippu tilliä300g ranskankermaa400g valkosipulituorejuustoarouhaisu mustapippuria1 silputtu punasipuli tai nippu ruohosipulinvarsia silputtunaPoista lohesta mahd. KostutusKiehauta 3dl vettä ja lisää kuumaan veteen 1 kalaliemikuutio tai n
kermaista, pehmeää ja pientä potkua tuo chili sekä sipaus cayennenpippuria – ne. kalaliemi ja perunat ja anna kiehua pari minuuttia, kunnes voit lisätä
Ostin kokonaisen nieriän. Fileerasin fileiksi. Pää ja muut fileerauksesta jääneet osat menivät. kattilaan. Maustoin ruususuolarakeilla ja viherpippurilla
Rouhaise pippuria ja lisää kohtalaisen reilusti juustoa sekaan. Valmista kalaliemi. Risotto on kunnolla onnistuneena hieman valuvaa, pehmeää ja maistuvaa ruokaa
Lisää kattilaan kalaliemi ja kiehauta. Erilaiset kuskuksesta valmistetut ruoat ovat välillä ratkaisu ruokapulmaan, jos ruokaa pitää saada nopeasti, tai sitten ei vain ruoanlaittoinnostusta ole sen kummemmin
Valmista kalaliemi keittämällä kattilassa vesi ja lisää kalaliemikuutio. Hyviä kostutusvaihtoehtoja ovat myös perinteisesti maito tai sitruunamehulla piristetty kalaliemi
Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Juustoinen kalakeitto valmistetaan kylmäsavulohesta ja sulatejuustosta. Lisää pakastekasvikset ja keitä niitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia
Lisää kalaliemi sekä sitruunamehu ja keitä hiljalleen noin 20-30 minuuttia. Jokin aika sitten marketin pakastealtaasta tarttui mukaan pussillinen kuorellisia katkarapuja
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.