Perinteisille mokkapaloille lienee vihdoin löytynyt varteenotettava haastaja. kinderpiirakka. Viime aikoina niin monissa blogeissa kuin lehtien leivontaoheissakin vilahdellut resepti pääsi täälläkin testaukseen, kun pääsiäiseksi oli tiedossa enemmän makean herkun syöjiä kuin ne normaalit kaksi henkilöä
Olen monia erinäisiä kertoja ihastellut (lue. kuolannut) muissa blogeissa itsetehtyjä jäätelöitä. Eilen sitten tartuin tuumasta toimeen, kun löysin KakkuKatrin blogista herkullisen kuuloisen ohjeen ja viikonlopun kakkuhommista jäi sopivasti kolme purkkia vispikermaa yli
Leivoin yksi päivä pitkästä aikaa kääretorttua. Halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta. Pirkan sivuilta löysin ohjeen mansikkamarianne kääretorttuun, joten sitähän piti kokeilla
Päätin pitkästä aikaa tehdä jo kotitaloustunneilla tutuksi tullutta unelmakääretorttua. Unelmakääretorttu jakaa jonkin verran mielipiteitä, sillä osan mielestä se on liian kuivaa ja täytteeksi tuleva voikreemi liian raskaan makuista
Tämän kääretortun idea lähti siitä, kun tein suklaamuffinsseja tuorejuusto kuorrutteella, ja kuorrutetta jäi yli, joten tein lopusta kuorrutteesta täytteen tähän kääretorttuun
Pohja4 munaa1 dl sokeria1/2 dl vehnäjauhoja1/2 dl perunajauhoja1/2 dl kaakaojauhoja1 tl leivinjauhetta1 tl vaniljasokeria- Vaahdota munat ja sokeri ( mitä kauemmin jaksat vaahdottaa, sitä parempaa taikinasta tulee)- Sekoita kuivat ainet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan, niin saat siitä tasaisempaa- Älä sekoita jauhoja, vaan nostele varovasti taikina sekaisin niin se ei lässähdäPaista 225 asteessa n
Tämä ohje on muuten hyvin samantapainen, mutta käytin tällä kertaa kaupan valmista kaakaopohjaista unelmakääretorttua, raparperimoussea sekä tuoreita mansikoita
)Unelmakääretorttu4 kananmunaayhtä paljon sokeria kuin munia*yhtä paljon vehnäjauhoja kuin sokeria (voit käyttää puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja)1 tl leivinjauhettakaakaojauhetta oman maun mukaansokeria leivinpaperilleTäyte100 g voita0,5 dl tomusokeria1 tl vanilliinisokeriataihilloa*Mittaat yhteen lasiin kananmunat, ja toiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin kananmunia jne
Ah lapsuuteni, iloisen 80-luvun, makumuistoja. Tätä herkkua näkee enää harvoin kahvipöydissä. Johtuneeko siitä, että sillä on kaloripommin maine voikreemitäytteen takia
Muistan aina lapsuudessani mummulassa herkutelleeni mummuni tekemällä unelmakääretortulla. Kääretortun kuohkeuden salaisuudeksi on sittemmin paljastunut reseptissä käytettävä perunajauho
Olen muuten ennenkin tehnyt itselleni Elviskakun, sen löydät täältä ♥ Lisäksi tein kaksi pellillistä masaliisaa eli mokkapaloja, kaksi unelmakääretorttua, 4 pellillistä marenkeja ja 99 kpl (oli pakko laskea
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.