Pataleipä oli reilu vuosi sitten aikamoinen villitys. Pataleipä on parhainta tuoreena - meillä tätä syödään viikonloppuaamuisin, kun teet taikinan edellisenä päivänä voit paistaa leivän aamulla
Unohda, mitä kotitaloustunneilla opetettiin leipomisesta. Uuden ajan leipä tehdään kylmään veteen, hiivaa lisätään vain murunen eikä taikinaa vaivata lainkaan
Testasin tänään Lékuén leipäkäärettä ja täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti. Tein siis leipää kääreellä ensimmäistä kertaa ja vaikka oli kova houkutus lisätä taikinan sekaan mm
T. e. i. n. p. t. k. ä. s. a. v. (. m. ). o. l. O. y. h. r. E. u. j. ö. L. K. Y. ,. H. D. A. d. S. P. g. M. B. V. 7. 2. 0. 5. 3. 4. °. C. 1. -. 8. I. N. d l. t l
En ole leiponut leipää pitkään aikaan, mutta kun tämä resepti tuli vastaan Kädenvääntöä-blogissa , ajattelin, että tästähän on helppo aloittaa taas pitkästä aikaa
Ratkaisu on vaivaamatonpataleipä. Pataleipä4dl kädenlämpöistä vettä0,5tl kuivahiivaa5,5dl vehnäjauhoja1 dl ruisjauhoja0,5dl kaura-tai vehnäleseitä1,5 tl suolaaSekoita hiiva veteen ja lisää muut aineet
Nimensä mukaisesti tämä on todellakin maailman helpoin leipä, sillä taikina valmistuu parissa minuutissa, taikinaa ei tarvitse vaivata ja aika hoitaa loput
Tämän syksyn ehdoton hitti ruokayhteisöissä on ollut pataleipä. Olen pitkään seurannut keskusteluja tästä pataleivästä ja vihdoin minäkin päätin tehdä kuuluisaa pataleipää
Itse tehty leipä on aina todella herkullista, mutta valitettavan harvoin sitä tulee leivottua. Niin, pitäisi sekoitella ja vaivata ja tahria kädet ja tulee kamala sotku jajaja
Tässä on kuitenkin vastaus rukouksiinne - vaivaamaton leipä. Vaivaamaton leipä on suorastaan universumin lahja ihmisille, jotka haluavat kotinsa täyttyvän ihanasta leivän tuoksusta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.