Eilen aamulla unen pöpperössä arkivapaa aamuna tekaisin kaurapuuron lopusta sämpylätaikinaan. Sininen emmental-juustokannika odotti myös käyttöä, joten niistä + muutamasta muusta aineksesta syntyi kertakaikkisen ihanan pehmoisia sämpylöitä
Muistuttelenpa näistä herkullisista kardemumman makuisista Tuovin vehnäsistä. Aina silloin tällöin tulee tehtyä nypitystä taikinasta erilaisia vuokapullia
Paprika-kaurarieska. Tein pitkästä aikaa ja vaihtelun vuoksi paprika-kaurarieskaa. Tätä on tullut tehtyä aikoinaan useinkin, mutta nyt pienen tauon jälkeen se ihastutti taas omalla erilaisuudellaan
Oon nyt innostunut taas näistä vaivaamattomista leipätaikinoista, jotka valmistuvat käden käänteessä ja lopputuloksena on aina ihanaa rapeakuorista leipää
Unohda, mitä kotitaloustunneilla opetettiin leipomisesta. Uuden ajan leipä tehdään kylmään veteen, hiivaa lisätään vain murunen eikä taikinaa vaivata lainkaan
Testasin tänään Lékuén leipäkäärettä ja täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti. Tein siis leipää kääreellä ensimmäistä kertaa ja vaikka oli kova houkutus lisätä taikinan sekaan mm
T. e. i. n. p. t. k. ä. s. a. v. (. m. ). o. l. O. y. h. r. E. u. j. ö. L. K. Y. ,. H. D. A. d. S. P. g. M. B. V. 7. 2. 0. 5. 3. 4. °. C. 1. -. 8. I. N. d l. t l
En ole leiponut leipää pitkään aikaan, mutta kun tämä resepti tuli vastaan Kädenvääntöä-blogissa , ajattelin, että tästähän on helppo aloittaa taas pitkästä aikaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.