Rakkaudella ja huolella leivotut mausteiset vanhan ajan piparkakut. Jauhojen määrää vähentämällä tulee pehmeämpiä piparkakkuja, (tämä on vinkki teille jotka etsitte pehmeitten pipareiden reseptiä) ja oikealla määrällä jauhoja taas äidistä tuli hermoraunio
B. l. o. g. i. s. t. a. n. ä. e. m. u. p. v. k. r. j. E. h. T. S. y. ,. 7. 1. I. P. J. ö. d. G. V. -. b. . H. O. M. N. K. D. 4. 2. 3. (. A. ). L. 8. 0. 5. *. Ä. f. 6. ". /. ) l. d l. r k. t l
korppujauhoja. Lorauta kattilan pohjalle reilu loraus oliiviöljyä. Poista kaalista kanta neljällä terävällä puukon sivalluksella ja pilko neljään osaan ja sen jälkeen pienemmäksi ja kippaa kattilaan
Lämintä kanalientä, herkullista häränlientä ja mantelisia mykyjä sen seassa vanhan ajan tapaan. Valmis liemi on vaivatonta ottaa pakkasesta esille, vaikkei se ole vaikeata valmistaa siltä seisomaltakaan, ja lisätä siihen mausteita ja valmistaa mykyjä jotka ensin kypsytetään samassa liemessä jossa tarjoillaan
Ruokaostokset ovat usein helppoja, kun on tottunut ostamaan tiettyjä tuotteita. Monen ostokerran jälkeen osaatte suunnistaa heti oikeille hyllyväliköille ja napata tuotteet ostoskoriin ilman sen suurempia tutkailuja
Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat. Pese ja suikaloi myös paprika. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutiot sekä linssit ja porkkanasuikaleet, anna kiehua kannen alla noin viisi minuuttia, lisää soijarouheja kiehuta vielä toiset viisi minuuttia
Itse olen aina ennen tehnyt leivinjauheella kohotettavia piirakoita, mutta nyt mieleni kaipasi takaisin niihin lapsuuden kesiin kun isoäiti mustikkametsällä vietetyn päivän jälkeen leipoi perinteistä mustikkapiirakkaa pullapohjalla
L. a. s. k. i. p. u. l. t. ,. e. r. n. v. h. I. o. j. ä. y. 1. 8. 0. -. m. d. M. g. ö. T. H. w. c. R. S. A. f. F. 2. 7. P. 9. N. W. 6. V. 3. 5. ½. O. E. K. d l. t l
Ihania tummia ja mausteisia piparkakkuja joissa sitruunaa, muskotinkukka, tähtianista, mustaa pippuria ja maustepippuria perinteisen inkiväärin, kanelin ja kardemumman lisäksi
Vihdoin koin, että oli aikaa keittää ja hauduttaa. Ja nauttia rauhassa jo valmistusvaiheesta. Ja sitten sattumalta juuri tämän päivän Kauppalehdessä oli artikkeli juuri suomalaisesta Vaissin kaalitilasta, joka jutun mukaan pitää kääryleet kartalla
Sitä usein tulee kokeiltua vain kaikkea uutta keittiössä javanhat hyvät saattavat unohtua. Nyt olin onneksi tarjouksen uhri ja kaupasta tarttui heräteostoksena mukaan naudan paahtopaisti
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.