Teen lähes joka aamu itselleni aamupalaksi smoothien, jonka otan mukaan töihin. Arkiaamuisin laitan smoothieihini aina vähän mitä sattuu kaapista löytymään, mutta viikonloppuisin yritän tehdä vähän lapsiystävällisempiä (=makeampia, joskin kuitenkin sokerittomia) versioita
Vihreitä papuja, lähde Spedona, CC-lisensoitu. Palkokasvit sopivat monen ruoan lisukkeeksi ja eräs mainio tapa valmistaa vihreitä papuja on Ranskalaisen keittiön salaisuudet -kirjan resepti vihreät pavut englantilaisittain
Meidän keittiössä ei ratsasteta trendien aallonharjalla. Vaikka mielestäni suhtaudumme varsin ennakkoluulottomasti uusiin raaka-aineisiin ja maistelemme mielellämme uusia makuja, valmistamme ruokaa usein varsin tavanomaisesti, tutuista raaka-aineista ja vähän yllätyksettömästikin
Broccolia, vihreitä papuja ja sokeriherneitä seesamikastikkeellanoin 300 gr parsakaalia200 gr vihreitä papuja200 gr sokeriherneitä 1 rkl rypsiöljyä3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä1 rkl nigellansiemeniähyppysellinen suolaamuutama rkl hienonnettua tuoretta korianteria (tai persiljaa)Valmista ensin kastike. 200 gr vihreitä papuja
rakastavat sipsejä. sipsejä, mitkä ovat pakkauksen mainosten mukaan rasvakoostumukseltaan. Meillä usein perjantai-iltaisin herkutellaan joko leffaa katsellen tai muuten vaan yhdessä iltaa viettäen
Leipomisen sijasta teinkin muutama ilta takaperin juures sipsejä. Juures sipsejähän myydään valmiina ihan sipsihyllyssä, tykkään niistä kovasti joten halusin kokeilla tehdä niitä itse
Perjantai-illan kunniaksi ahersin kyökissä tavanomaista pidempään. Vaikkei ateria vaatinut mitenkään erityisesti piperrystä, perunoiden ja bataattien kuoriminen ja ohukesi viipalointi, liotus, valutus ja kuivaaminen ennen uppopaistamista menee hiukka nyherryksen puolelle
Ollaan pitkään tehty kotona sipsejä mikroaaltouunissa. Aikaa ja vähän vaivaa joutuu kyllä näkemään, että keollisen sipsejä saa kulhoon, mutta ehkä se on hyväkin
koura tai kaks vihreitä viinirypäleitä puolitettuna. Olipas raikas salaatti vaikka ite sen sanonkin. Mies sano että tätä pitää ehdottamasti laittaa tarjolle seuraavan kerran kun on jotkut kinkerit eli sopii niin arkiseksi ateriaksi kuin noutopöydän raikkaudeksi
Lehtikaalta ja muita vihreitä yritän ujuttaa reilusti kerran päivässä ainakin yhdelle aterialle. Bataatti eri muodoissaan ja hyvin maustetut kikherneet ovat yksi keittiöni kulmakivistä
Itse olen aina rakastanut hieman kirpoita, kauniin vihreitä Granny Smith -lajikkeen omenoita ja kotimaisista puutarhalajikkeista suosikkini on sopivan makea Valkeakuulas, joita meillä kasvoi omakotitalomme pihalla lapsuudenkodissani
vihreitä oliiveja. vihreitä oliiveja. Pääsiäinen on vilahtamaisillaan ohi ja tämän ruokabloggaajan mämmit on vielä pakastimessa ja pashat suunnittelun asteella
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.