2. I
had a proper sports massage on monday which was pure torture but damn I felt great afterwards
5. I
took a bus to work on wednesday because I was going to Espoo to meet a client. The sunrise was insanely beautiful, I was glued to the window staring at the light like an idiot for the whole trip.
Tämän viikon valinnan teki Pingviini, lohta siis kokkailtiin. Viikon 6 valinta jäi välistä ja se oli vieläpä oma valitsemani punajuuri. 800 g painoinen lohifile1-1 1/2 tl (ruusu) suolaahieman rouhittua mustapippurian. 1/2 (n. 200 g) (luomu) purjoa2 (luomu) valkosipulinkynttä2 rkl (luomu) voita1 prk (120 g) smetanaa2 tl sitruunan mehua (minulla oli luomu-appelsiinin)ripaus rouhittua valkopippuria 2 rkl (luomu) kapriksian. 1/2 dl tuoretta tilliä (minulla oli pakastettua). Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. 1-1 1/2 tl. 200 g. 2 rkl. 120 g. 2 tl sitruunan mehua (minulla oli luomu-appelsiinin)ripaus rouhittua valkopippuria 2 rkl (luomu) kapriksian. 1/2 dl tuoretta tilliä (minulla oli pakastettua). 200-asteisessa uunissa. 25-30 minuuttia Tarjoa vaikkapa salaatin tai perunamuusin kera
Kuumenna paistinpannussa oliiviöljyä/voita ja paista fileet kullankeltaisiksi molemmin puolin. Tämän viikon ruoka-ainevalinnan teki Satu ja se oli ahven
Lisää hieman mustapippuria, tuoretta tai kuivattua basilikaa, murusteltu/kuutioitu feta ja vain vähän Herbamarea/suolaa (vain vähäsen, koska juustoissa on paljon suolaa)
Satu valitsi viime viikon kokkaus-raaka-aineeksi kanan. 3/4 dl korppujauhoja. 1/2 - 1 tl currya (riippuen curryn voimakkuudesta ja omista makutottumuksista). 1 1/2 dl (luomu) ruokakermaa. Paista palleroita uunissa 200-225 asteessa n. 20 minuuttia eli kunnes pallerot alkavat kivasti ruskistua ja ovat varmasti kypsiä. 3/4 dl korppujauhoja. 1/2 - 1 tl currya (riippuen curryn voimakkuudesta ja omista makutottumuksista). 1 1/2 dl (luomu) ruokakermaa
Pingviini valitsi tämän viikon haaste-raaka-aineen, joka oli Chorizo-makkara. 1 rkl (luomu) oliiviöljyä 200 g chorizo-makkaraa3 (luomu) valkosipulinkynttän. 2 rkl (luomu) kapriksian. 10 kpl (luomu) oliiveja200 g (luomu) luumu- tai kirsikkatomaattejan. 1/2 - 1 tl rouhittua (luomu) mustapippurian. 1-2 dl (luomu) parmesaani-raastetta1-2 dl tuoretta, silputtua (luomu) basilikaa Lisäksi. 1/2 cm paksuisiksi siivuiksi, silppua valkosipulinkynnet, puolita tomaatit ja oliivit (voi jättää tietenkin myös kokonaisiksi, jos haluaa) ja raasta parmesaani. 200 g chorizo. 2 rkl. 200 g. 1/2 - 1 tl rouhittua. 1-2 dl. 1-2 dl tuoretta. 1/2 cm paksuisiksi siivuiksi, silppua valkosipulinkynnet, puolita tomaatit ja oliivit
Maailman parhaat neljän kookoksen keksit ovat kuuluneet. MAAILMAN PARHAAT. 2dl kookoshiutaleita. 2tl leivinjauhetta. Paista keksejä uunissa 175C noin 12-15 minuuttia, kunnes. 2dl kookoshiutaleita. 2tl leivinjauhetta
Se on tässä, maailman parhaat mokkapalat. 200 g voita. 2 tl vanilliinisokeria. 2 dl maitoa. 2 tl vanilliinisokeria. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. 200 g voita. 2 tl vanilliinisokeria. 2 dl maitoa. 2 tl vanilliinisokeria. 200 asteessa noin
Ihan vaan sen takia, että ne ovat kuumia/lämpöisiä. pizzamaustetta/oreganoa. 2prk tonnikalaa öljyssä. 2dl ketsuppia. 1/2tl mustapippuria. Laita uuni kuumenemaan 200C. Mausta vielä pizzamausteella ja kypsennä uunissa 15-20min. 2prk tonnikalaa öljyssä. 2dl ketsuppia. 1/2tl mustapippuria
Siitä johtuen myös nimi on "parhaat tuulihatut". Pitää vaan muistaa ettei sitä uunin luukkua tule avata ensimmäisen 15-20 minuutin aikana. Parhaat tuulihatut (40 kappaletta keskikokoisia / 2 uunipellillistä). 2 dl vettä1 tl sokeria¼ tl suolaa100 g voita tai margariinia2 dl vehnäjauhoja3 kananmunaa. (Kestää noin 2-3 minuuttia) Taikina muuttuu kiiltävän sileäksi ja muotoutuu pallomaiseksi. 2. uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Muista olla avaamatta uuninluukkua alkupaiston aikana (ensimmäiset 15-20 min. 1 prk (2dl) vispikermaa. 15-20 minuutin aikana. 2 dl vettä. 2 dl vehnäjauhoja. 25-30 minuuttia Muista olla avaamatta uuninluukkua alkupaiston aikana (ensimmäiset 15-20 min. 1 prk (2dl) vispikermaa
5dl Vettä3 isoa Porkkanaa raastettuna10-12dl Vehnäjauhoja1dl Kaurahiutaleita25g Hiivaa tai pss Kuivahiivaa1rkl Siirappia3tl Suolaa1/2dl Rypsiöljyä tai Hyvälaatuista Oliiviöljyä Niinkuin aina, etsin netistä reseptejä ja yhdistelen niitä mieleiseksi. Käytä reilusti kädenlämpöistä vettä varsinkin jos käytät kuivahiivaa (herätyslämpö 42°c). Lämmitä uuni 225°cLevitä pöydälle reilusti jauhoja ja jaa taikina pariinkymmeneen osaan ja pyörittele sämpylöiksi. 20min kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita. 10-12dl Vehnäjauhoja. 25g Hiivaa. 1/2dl Rypsiöljyä tai Hyvälaatuista Oliiviöljyä Niinkuin aina, etsin netistä reseptejä ja yhdistelen niitä mieleiseksi. 20min kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita
No, ihan valehtelematta parhaat nugetit, mitä olen koskaan syönyt. Parhaat kananugetit valmistat helposti uunissa, joten öljyroiskeita ei tarvitse sietää
(noin 12-15 kpl). 0,25 tl vanilja-aromia. Asettele kuppikakkuvuoat muffinipeltiin ja jaa taikina vuokiin (3/4). Paista muffineita uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia. 250 g tuorejuustoa. (noin 12-15 kpl). 0,25 tl vanilja-aromia. 250 g tuorejuustoa
200 g voita. 21/2 dl sokeria. 200 g voita. 21/2 dl sokeria. Hirveästi olis reseptejä joita oon kokeillu ja nytkin kakku uunissa mut ei vaan jaksa kirjotella
2 kananmunaa. 2rkl voisulaa. Anna taikinan turvota noin 2 tunnin ajan. 2 kananmunaa. Ohrajauho antaa lisämakua pinaattiletuille, eikä siitä varmasti mitään haittaakaan ole, että suurin osa valkoisista vehnäjauhoista on korvattu hieman terveellisemmällä vaihtoehdolla
Vaikka ulkona paukkuu kovat pakkaset ja kroppa kaipaa varmasti myös jotain lämminta syötävää, kuten pitkään haudutettuja patoja ja makoisia keittoja ei kannata silti unohtaa monipuolisia ravitsevia salaatteja, tässäpä seitsemän salaattia vaikka viikon jokaiselle päivälle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.