Olen vetänyt mielessäni yhtäläisyysmerkit japanilaisen ruoan ja vaivalloisuuden välille. Myytti, väittää Kauppalehti Option ruokatoimittaja Mikko Takala
Tänään oli miehen vuoro häätää mut keittiöstä ja hoitaa päivän kokkailut. Ja kun miehen kokkailut pakkaavat paisua aina aika massiiviksi, on mulla huomennakin kokkausvapaa päivä
Viime viikolla kuivakakuteltiin, niin jospa nyt käsiteltäisiin aihe nimeltään täytekakku - yhdistettynä maidottomuuteen, gluteenittomuuten ja sokerittomuuteen
Täällä on taas uuni päällä ja tyttöjen kotiin tulon kunniaksi pizzapiirakkaa tulossa. Täytyi oikein lähteä lähi kauppaan hakemaan kaurahiutaleita saunan jälkeen, että pääsimme leipomaan tämän piirakan
Meillä oli perus lihapullien vuoro taas välillä. Nämä kun ovat niin näppäriä paistelin tällä kertaa nämä pullaset pelkällä paistinpannulla, mutta rasvattomanpi vaihtoehto on paistaa pinta pannulla (tämäkään ei ole pakollinen vaihe) ja laittaa uuniin 200 asteeseen kymmeneksi minuutiksi
Rakastan kukkakaaligratiinia & nyt oli sen vuoro ruokapöydässä. Itse teen juustokastikkeen lisäämällä vehnäjauhot kylmään maitoon, koska aikanaan Äitini ei pystynyt syömään perinteisesti tehtyä (kihdin vuoksi)
Mun vuoro oli tehdä ruokaa kun viettelin vapaapäivää pääsykokeisiin lukiessa. Tosiaan unohdin ihan kokonaan ja kauheella kiireellä väsäsin tämän padan, jotta kerkisi olla useamman tunnin ennenkö mieheni tulee kotia
Mansikkahillolla täytettyä kermakakkua, perinteistä syntymäpäiväkakkua päivän sankarille. En todellakaan ole mikään leipuri, osaan vain pyörittää leivät tuosta noin vaan mutta kaikki leivokset ja kakut ovat aina olleet vaivan takana
Kakun nimi on ehkä hiukan harhaanjohtava, sillä tämähän ei ole pelkästään moussekakku. "Virallisen" määritelmän mukaan valkosuklaakerros tässä reseptissä on itse asiassa crème bavaroise, ja mansikkakerros sitten taas on mousse
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.