Toukokuussa tuli tungettua raparperia ihan kaikkialle ja sinihomejuusto maistuu minulle aina. Kutsuin kaverin lounaalle, ja tarjosin salaatin jälkeen pääruokana kalaa sekä paahdettuja porkkanoita ja punajuuria ja voissa paistettuja mustajuuria
Kolme syöjää kun kalaa söi kotitekoisen perunamuusin ja salaatin kanssa, olikin vuoka ihan tyhjä. Halutessasi paloittele kohmeiset seipalat pienemmiksi ja laita ne uunivuokaan
Hummukset ja muut tahnat, pähkinä- ja siemenvoit sekä tietysti avokado ovat niitä tavallisimpia leivän kavereita mutta olen ollut kiinnostunut myös vegaanisista juustoista
Uunimunaksta olen tehnyt lähiaikoina muutamia kertoja. Minä taisin havahtua ja muistaa tämän olemassaolon lähiaikoina luettuani Nannen postauksia ja selailtuani Yhteishyvän ruokasivuja esim täällä ja täällä
Tänään kutsuin vielä pari sukulaismiestä syömään tänne kalustettuun asuntoon, jossa majailemme pari vikaa viikkoa ja tein jotakin sellaista, jota en voi Brasiliassa kohta enää syödä
Nyt on ongelmat kuitenkin fiksattu ja aika laittaa uusi vaihde silmään. Jos olet kuitenkin jo ehtinyt mutustaa kaikki piparit, tai et enää halua edes ajatella jouluisia mausteita, voit käyttää pohjassa vaikkapa Digestive-keksejä
Mutta lopputuloksena tuli taikina, jossa oli makua ja pintä jäi kivan rapeaksi. Tämän jälkeen olemme friteeranneet ihan tavallisessa kattilassa ja lopputulos on ollut jo senkin takia parempi
Jees, melkein lokakuun puoliväliä mennään, ja olen erittäin hyvin pystynyt karttamaan lihatuotteita. Täytyy kyllä myöntää, että nälkääni olen joutunut popsimaan enemmän maitorahkaa, ja kasvisruoka-annosteni koot ovat isompia kuin jos siinä olisi lihaa
Mausteista Chorizomakkaraa, paprikaa, kanaa ja äyriäisiä simpukoiden ja katkarapujen muodossa sekä aromaattista sahramilla maustettua riisiä, tämä on Espanjalainen Paella
Olimme muutaman päivän poissa kotoa, jonka ajaksi jätimme paahtopaistin marinoitumaan. Valmistimme myös uunijuureksia, joita teimme viimeksi myös ankan kanssa (Ankankoivet, uunijuurekset ja appelsiini-punaviinikastike)
Roomalaisesta Carbonarasta on ollut meillä puhetta aiemminkin ja perusreseptikin jo löytyy. Tämä on (joskus arkisenkin) pastaruoan viikonloppuversio, jonka perheemme chef valmisti kun kovasti toivoin semmosta "täydellistä carbonaraa" jossa pasta olisi tuoretta ja ihanaa, kastike kermaista ja maukasta (ilman tippaakaan kermaa) guanciale rapeaa ja herkullista, sopivasti pecorinoa ja paahdettua mustapippuria
Onko teillä jo Pääsiäisen leivonnaiset jo mietitty ja päätetty. Tässä vielä muutamat helpot ja herkulliset viime hetken vinkit Pääsiäispyhien herkutteluhetkiin
Meidän pojat ovat jäämässä tänään kesälomalle ja loman jälkeen vaihtaa päiväkotia. Näiden tekemiseen voit hyvin ottaa myös lapsesi mukaan, meillä pojat (varsinkin vanhempi kuka rakastaa numeroita) saivat punnita ja mitata aineksia ja sehän oli niin mukavaa että äidin yllätykseksi saimme M&M karkkeja jopa purkkiin asti
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.