Kuori juurekset ja sipulit. Pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Mausta poronpotkat suolalla ja pippurilla, jauhota ne kevyesti ja ruskista pannulla öljyssä
* * *. For English please see here. Missä tahansa muualla sofrito tarkoittaisi esimerkiksi sipulin, paprikan, valkosipulin, sellerin ja/tai tomaatin muodostamaa makupohjaa, joka toimii pohjana niin keitoille, kastikkeille kuin padoillekin
Hyvää sunnuntaita ja tervetuloa uudet lukijat. Minun piti postata tämä ohje jo muutama päivä sitten. Sitten tupashti Indiedays Blog Awards äänestys ja se ei-niin-putkeen mennyt korvapuustipäivä
Olin vuosia luullut tekeväni risoton teknisesti oikein. Tai ehkä olenkin, sillä luultavimmin sitäkin valmistetaan Italiassakin vähän muunneltuina versioina
Onneksi ennustin, että vappuaattona töiden jälkeen saattaa laiskottaa sen verran, että hommasin vain ainekset burgerisalaattiin ja vappupäivälle parsakinkkupiirakkaan sekä raparperipiirakkaan
* * *. For English please see here. Kanaa nähdään keittiössämme aika harvoin. Johtuen ainakin siitä, että niissä nahattomissa ja luuttomissa fileissä, joita erinäisten ohjeistusten mukaan tulisi niiden proteiinipitoisuuden ja vähärasvaisuuden vuoksi suosia ei yksinkertaisesti ole makua
Pääsiäinen on näin pakanallisesti ihana ruuan juhla. Kun ajattelen pääsiäistä, ajattelen heti hyvää ruokaa ja yhdessä perheen kanssa nautittavia menukokonaisuuksia
Aika ajoin kaupasta saa edullisesti erilaista possun-, naudan-, tai vaikkapa hevosenlihaa. Kulma- tai sisäpaisti käyvät paloiteltuna hyvin sunnuntai pataruokaan
Kreikkalaisen lihapadan eli stifadon ohje on ollut alusta asti ollut blogini suosituimpia. Nyt, kun kuvaustaidot ovat karttuneet, päätin antaa tälle klassikolle uudet visuaaliset vaatteet
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.