Voileipäkakku taitaa olla pohjoismaista keksintöä, perhejuhlien perinteinen suolainen herkku. Pohjois-Ranskassa törmäsin hiljattain samankaltaiseen tuotteeseen, josta paikalliset käyttivät nimitystä yllätysleipä
vuokaleivät, soodaleivät, viljattomat leivät, pataleivät, and the list goes on… Tällä kertaa halusin tehdä ihan perinteisen, hiivalla nostatetun, artesaani -tyyppisen leivän
Leipävuoan hankinta on ollut pitkään jo mielessä ja vihdoinkin sain ostettua sen. Keittelin meille sunnuntain lounaaksi tomaatti-bataattikeittoa ja ajattelin, että sen seurana maistuisi hyvin tuore leipä
Voileipäkakku on kyllä niin retro juhlapöydän tarjottava, mutta sitkeästi pitää pintansa. Itse en ole koskaan ollut tämän kakun fani ja voimakkaan suolaiset maut höttöisen paahtoleivän kanssa ovat lähinnä ällöttäneet
Leipä sai tumman värinsä teff-jauhosta. Löysin pienestä puodista Virtasalmen Viljatuotteen tummaa teffjauhoa, joka on väriltään vielä hieman tummempaa, kuin Jytte-tuotemerkin teff
Sekoita kostutusliemen aineet keskenään. Sekoita molempien täytteiden aineet keskenään. Levitä pöydälle pitkä pala voipaperia, jonka voit lopuksi kääriä kakun ympärille
Vaikka tiistai onkin meillä aina pannari päivä niin silti kun uuni on päällä leivon loppu viikoksi aina leipääkin ja nyt uunista tupsahti tänä upeat vuokaleivät, oli kyllä herkullisen makuista
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.