–. V. a. p. u. n. k. l. e. h. d. o. t. m. s. i. S. j. v. ,. y. r. ö. ä. K. -. M. E. I. Ä. ). R. b. g. O. D. A. 4. 5. 0. F. 1. 2. /. (. L. P. 3. ½. U. T. N. Ö. 7. 8. *. J. t l. d l
Tää kamppis sopii mulle kun nenä päähän sillä mä rakastan simaa ja tietty munkkeja. Sima tehdään meillä aina sillä perinteisellä reseptillä, sillä mikä löytyy fariinisokeripussista
Lapsuuden vappuun kuului äidin tekemä sima ja ihanat herkkumunkit, muutama ilmapallo, vähän serpentiiniä ja jos sattui sopivasti kauppareissulta mukaan muoviset tuulihyrrät
Eikä simanteko ole vaikeaa eikä edes aikaaviepää – tarvitaan vain idea, vähän tarvikkeita, puolisen tuntia käymään laittamista, saman verran pullotusta ja sitten ei muuta kuin odotellaan siman valmistumista
Olen sitä mieltä, että mikään kaupasta saatava ei vedä vertojaan itse tehdylle simalle. Ja valinnan varaakin löytyy, mutta sellaista simaa ei ole vielä kävellyt vastaan mikä meille kelpaisi
Siman tekemisen aloitin jo muutamaa viikkoa ennen vappua. Anna siman käydä seuraavaan päivään. Siivilöi kuoret ja sitruunan lihat pois ja pullota, laita jokaiseen pulloon ennen siman pullotusta noin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Laita sima kylmään, sima on valmista noin 5 päivän kuluttua kun rusinat nousevat pintaan
E. i. p. ä. o. l. e. a. k. s. m. n. t. u. j. h. y. ,. d. J. v. r. K. H. T. ö. P. -. b. g. V. A. U. M. N. I. 5. 0. 2. 1. 4. L. S. ". O. c. 8. 3. 7. f. (. ). /. R. d l. t l
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.