12 tunnin
kirjoitussessio sai minut kiroamaan sitä hetkeä kun päätin että joka päivälle kirjoitan blogiin jotain lihattoman lokakuun ympäriltä. En tullut ajattelleeksi että saattaisin tarvita lepopäiviäkin. Ajatellaan tätä sitten eräänlaisena 30 päivän maratonina ja katsotaan miltä sitten tuntuu. Vaikka en jääkään tien pieleen lepäämään, ajattelin vähän rauhoittaa tahtia ja valita helpon ja nopean aiheen. Tänään syödään pestopastaa. Täyttelen puuttuvia reseptejä sitten myöhemmin. Hienosti ajateltu, mutta valitsemani aihe meinaa taas karata käsistä kuin maantiekiitäjä. Koetan pitää tämän lyhyenä. Meek meek
50 g
basilikanlehtiä (Genovalaisia tietysti)
oliiviöljyä (Ligurialaista tietysti)
6 rkl
Parmeggiano Reggiano tai Grana Padano - juustoraastetta
Itse käytän pestoa useimmiten perinteiseen tyyliin esimerkiksi pastaruokien maustamiseen. Vihreä pesto on monikäyttöinen mauste ja todella helppo valmistaa itse
Jos haluaa sunnuntai aamuksi croissantteja, niin homma täytyy aloittaa jo perjantaina. Ensimmäisenä päivänä taikinan vaivaus, toisena kaulitsemista useammassa erässä ja kolmantena päivänä rullaaminen, kahden tunnin kohottaminen ja paistaminen
Tarjoa sitruunaista pestoa salaatin kastikkeena tai leivän levitteenä. Lisää öljy, pinjansiemenet, parmesaaniraaste, kuoritut ja paloitellut valkosipulinkynnet ja mausteet
Ja nimenomaan syön smuuttini, lusikoin oikein tyytyväisenä. Mielestäni parhaita ovat juuri sellaiset ihanan paksut ja täyteläiset smoothiet, joissa on kuitenkin myös vihersmoothielle ominainen raikkaus tallella
Ajapestoa vielä monitoimikoneessa. Varsinaisen “herätyksen” tähän pastaan sain Chez Jouni ohjelmasarjasta, jossa Jouni ranskalaisen kokki ystävänsä kanssa teki tästä ranskalaisen version (Nizzalainen jos en väärin muista) Pasta Pistou tai jotain sinne päin
Lapsiperheessä tehdään isoja määriä. Osa syödään heti, toinen osa seuraavana päivänä ja loput menee annoksina pakkaseen odottamaan sitä päivää, kun ruokaa ei jakseta laittaa
H. a. l. u. s. i. n. j. h. t. e. ä. y. p. v. r. k. o. L. ,. m. ö. d. J. N. 1. 0. g. 2. 3. M. c. -. 5. 4. A. 7. V. S. *. O. P. K. f. T. b. d l. t l. c m
- Niiden päälle pekonipalasia ja pari ruokalusikallista pestoa. Hän on varmasti osaltaan syyllinen siihen, että minä olen kiinnostunut ruuasta ja erilaisista mauista
Lucia neito tuo perinteen mukaan valoa ja iloa talven synkimpään hetkeen. Lucian kynttilöiden ja tähtien kanssa loistavat myös sokerihuurretut lusikkaleivät
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.