Yhdeksäs päivä. Pestoa ja blogiuupumusta.
Gastrodontti makujen viidakossa
Gastrodontti makujen viidakossa
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 12 tunnin kirjoitussessio sai minut kiroamaan sitä hetkeä kun päätin että joka päivälle kirjoitan blogiin jotain lihattoman lokakuun ympäriltä. En tullut ajattelleeksi että saattaisin tarvita lepopäiviäkin. Ajatellaan tätä sitten eräänlaisena 30 päivän maratonina ja katsotaan miltä sitten tuntuu. Vaikka en jääkään tien pieleen lepäämään, ajattelin vähän rauhoittaa tahtia ja valita helpon ja nopean aiheen. Tänään syödään pestopastaa. Täyttelen puuttuvia reseptejä sitten myöhemmin. Hienosti ajateltu, mutta valitsemani aihe meinaa taas karata käsistä kuin maantiekiitäjä. Koetan pitää tämän lyhyenä. Meek meek
  • 50 g basilikanlehtiä (Genovalaisia tietysti)
  • oliiviöljyä (Ligurialaista tietysti)
  • 6 rkl Parmeggiano Reggiano tai Grana Padano - juustoraastetta
  • 2 rkl Pecorino Romano - juustoraastetta
  • 2 valkosipulinkynttä (voi jättää pois)
  • 1 rkl pinjansiemeniä (Välimeren alueelta)
  • 4 dl basilikanlehtiä (1-2 ruukkua)
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
  • 3-4 isoa valkosipulinkynttä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 tl balsamico-etikkaa
  • 0,5 tl merisuolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,5 dl parmesaania raastettuna
  • 0,5 dl ricotta-juustoa raastettuna
  • 1-1,5 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria.
  • Mojo Rojo
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 6 kynttä valkosipulia
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl jeeraa kokonaisina ja paahdettuna
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • 1½ punaista suippopaprikaa
  • 2 tl mantelilastuja paahdettuna
  • 2 tl espanjalaista pimentón savupaprikajauhetta
  • 1 tl cayennepippuria
  • ½-1 tl suolaa
  • pari palaa vaaleaa leipää
  • Mojo Verde
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 6 kynttä valkosipulia
  • 1,5 dl tuoretta korianteria
  • 1,5 dl tuoretta lehtipersiljaa
  • 1,5 vihreää paprika kuutioituna
  • 2 tl paahdettuja manteleita
  • pari palaa vaaleaa leipää
  • 1 vihreä chili (jalapenokin käy)
  • ½-1 tl suolaa maun mukaan

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.