-. -. -. -. P. a. t. r. u. o. k. ,. e. s. i. m. ä. b. g. n. d. p. y. l. v. A. (. 4. ). ~. 6. 0. 3. 1. h. j. 2. 5. L. c. ö. K. z. H. R. S. J. T. V. ". " g. t l. d l
-. -. -. -. -. -. -. T. e. i. m. t. ä. a. r. o. k. l. s. p. n. u. R. j. ö. y. d. h. v. V. K. ,. 4. 0. g. O. M. S. L. 6. 3. c. 1. 2. /. H. (. ). P. A. 5. ) l. t l. d l
½ kg Luista lampaanlihaa (lapa, potka, niska, rinta)150 g pekonikuutioitaporkkanaakaaliavarsiselleriälanttuasipuliavalkosipuliaoliiveja1 l lihalientä(soijaa)laakerinlehtiäpippuriasuolaa
Valkosipulinen lammaspata lämmittää sielua ja sydäntä. Nosta pata ilman kantta 200-asteiseen uuniin 30 minuutiksi. Laske sitten lämpöä 150-asteeseen ja peitä pata kannella tai foliolla
Otin vihjeitä tämän päivän ruokaan The Kitchen Alchelimist-blogista. Jätin padan vielä low-asetukselle hautumaan pariksi tunniksi, jotta lammas olisi huomenna vieläkin mureampaa
merisuolaa tai Maldon-suolaa. Keitä miedolla lämmöllä poreillen 2-3 tuntia, kunnes liha on rikki. Tee pitkää lasagnelevyä ja leikkaa se 15-20 mm leveäksi nauhaksi. 600-700g. 2-3. 10-15
Mielestäni paras osa karitsassa ovat pata- tai keittolihaksi kutsutut palat. Tämä italialainen lammaspata on meillä vakkariresepti, jota on tehty jo lukemattomia kertoja
Ruskista liha kuumalla voi-öljypannulla ja siirrä liha uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa, lisää pippurit ja asettele laakerinlehdet ja rosmariinioksat lihan-juureksien väliin
AineksetLammasta luineen tai ilman 1-1,5kg2-3 sipuliaPuolikas valkosipuli kuorittuna3 tomaattia1,5 dl espressoa4-5 dl punaviiniäMeiramiaKirveliä3 laakerinlehteäMustapippuriaSuolaaÖljyäPaista nopeasti lihapaloihin ruskea pinta pannulla öljyssä. Laita vuoka 175-asteiseen uuniin 4 tunniksi. Lammasta luineen tai ilman 1-1,5 kg. 2-3 sipulia
Joko marinoituna (yrtti-valkosipuli) tai naturel. Itse ostin viimeksi naturelia ja marinoin omalla yrtti-valkosipulimarinadilla yön yli - (desi oliiviöljyä, pari ruokalusikallista sitruunamehua, 3 valkosipulin kynttä murskattuna, persiljaa, basilikaa, timjamia, rosmariinia - ilmatiiviiseen rasiaan ja jääkaappiin)1 dl pinjansiemeniäpurkki punaista pestoarucolaatagliatelle nauhapastaasuolaa ja mustapippuriaparmesan juustolastujaPaahda pinjansiemet kuivalla paistinpannulla ruskeaksi
Lammaspataan sujahti reilusti paprikoita ja paprikaa myös mausteena. Savupaprikaan olen aiemmin suhtautunut varauksella, mutta tähänkin ruokaan se sopi todella hyvin
- yksikyntinen valkosipuli. Intialainen lammaspata oli kenties teemailtamme monimutkaisin, tai ainakin eniten aikaa vievä resepti, mutta ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.