Pääsiäiseksi halusin hieman pashan makua kääretortun muodossa. Kehittelin sitten tällaisen kääretortun, jossa täytteessä siis pashan makuja, lemon curdia ja vähän purutuntumaa täytteen sattumista
Pääsiäisen ehdoton jälkiruokaherkku on pasha. Pasha on makeaa ja tämä pieni pasha riittää isommallekin porukalle, sitä ei kuulu syödä valtavaa palasta vain pienellä määrällä saa suun makeaksi
Tällä reseptillä saat tehtyä yhden pashamuotin verran Pääsiäispashaajoka riittää jälkiruoaksi noin neljästä kuuteen henkeen vähän riippuen siitä miten makean nälkäisiä he ovat ison pääsiäispäivällisen jälkeen
Jos perinteinen pashan resepti tuntuu liian tuhdilta, kokeile kevyt pasha reseptiä. Kumoa rahkaseos kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin, siivilään, kahvinsuodattimeen tai puhtaaseen kukkaruukkuun
Kuumenna ainekset kattilassa lähes kiehumispisteeseen samalla koko ajan sekoittaen. Täällä Farmorin äiti tutustui muihin venäläisiin siirtolaisiin ja sai heiltä tämän pasha-ohjeen, joka sittemin on kulkenut kaikille hänen jälkeläisilleen
mämmiä, pashaa ja sitruunarahkapiirakkaa (ja pääsiäispupun tuomaa suklaata). Mitään lammasruokia ei tehty, ja pashankin valmistamiseen tutustuin ensimmäistä kertaa itse viime keväänä
Testasin parini lähettämää ohjetta ja muutin sitä hieman meidän makuun sopivaksi. En ole Pashaa ennen tehnyt koska se makuni on liian makeaa ja lapset eivät sitä ollenkaan syö
Ehkä ei maailman nätein näin, mutta makuhan se on se, joka ratkaisee. Sain tehdä ekaa kertaa pashaa ja onnistuihan tämän tekeminen ihan kahvinkeittimen suodattimessakin
Laita pasha valumaan pashamuottiin tai siivilään. Anna pashan valua yön yli ja kumoa lautaselle. Meillä pasha syödään baban tai pullaviipaleen päällä, ei koskaan sellaisenaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.