Löysin Jamien kotona -kirjasta reseptin, jonka makumaailma kuulosti kovin tutulta. Jamie nimittäin valmistaa punajuuret ja porkkanat samalla tavalla maustettuna kuin itse yleensä ne paahdan - tosin itse en ole aiemmin kokeillut appelsiinin mehua porkkanoiden kanssa
Halkaise kurpitsa tukevalla veitsellä, koverra siemenet pois, poista kuori (Jamie kertoo jättävänsä kuoren, mutta olin kapinallinen enkä totellut) ja siivuta parin sentin paksuisiksi lohkoiksi
Hauduta uunissa tai liedellä noin tunti tai niin kauan kunnes liha on kypsää. Annoin uuden mahdollisuuden ainoalle ruualle, joka koskaan on pettänyt odotukset kokeillessani herkullisilta kuulostavia Jamien reseptejä
Tein lauantain iltapalaksi alunperin JamieOliverin räätälöimää lämmintä porkkana-avocadosalaattia. Joskus näköjään kasvisruoka voi yllättää miehen ja kyllähän se vaihtelu välillä virkistää
Tämä JamieOliverin Fiilisruokaa -kirjasta napattu resepti nostaa lihapadan uudelle tasolle. Käsiinhajoavan mureassa, useita tunteja hautuneessa lihassa, pehmeässä ja maanläheisessä sellerissä sekä pataruuan lämmössä on jotain todella kotoisaa ja turvallista
Tämä fenkolirisottoresepti löytyi Jamie Oliver Italiassa -kirjasta, jota ikävä kyllä en ole millään ilveellä löytänyt omakseni suomenkielisenä opuksena, vaan joudun sitä lainailemaan kirjastosta
En tiedä mikä minut saa aina kokeilemaan Jamien aasialaisia reseptejä, vaikka yhä uudelleen totean, ettei niiden makumaailman balanssi ole lähelläkään autenttista
Ehkäpä tässä ruuassa kuumennusaika on kuitenkin niin lyhyt ettei avocado varsinaisesti uunissa kypsy ja muuta makuaan, sillä itse en ole kitkeryyttä maussa huomannut - päinvastoin kypsä (siis jo ostettaessa kypsä, ei kypsennetty), lämmin avocado on herkkua cheddarin ja kerman kera
Käytin reseptiin Jamien pastataikinaohjeen sijasta omaa ohjettamme jolla pasta on aina onnistunut. Lisäksi puolitin Jamien reseptin (noin niinkuin suurinpiirtein, eli jos Jamie puhuu reilusta kourallisesta juustoraastetta, minun pikkuinen kourani on varmastikin noin puolet siitä, eikö
Murjo mausteet huhmareessa ja levitä leikkuulaudalle. Pese jaharjaa pikkupunajuuret. Leikkaa pois päät, mutta jätä kuoret (itse kuorin ja lohkon isot punajuuret valmiiksi)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.