Filo reseptejä

Samosat karitsan jauhelihasta

Samosat karitsan jauhelihasta

Ota filotaikina huoneen lämpöön sulamaan. En ole kummoinen leipuri, joten päätin nyt ensimmäisellä samosa-keikallani käyttää filotaikinaa
Turkkilaiset fetasikarit

Turkkilaiset fetasikarit

Suurin ahaa-elämys syntyi pakastealtaalla, sillä siellä oli filotaikinan lisäksi myynnissä yufkaa. Yufka on ystäväni mukaan parempaa kuin filo, sillä se ei ole niin sitkeää
Pähkinäinen filotorttu (Baklava)

Pähkinäinen filotorttu (Baklava)

Kaada siivilöity liemi pähkinäisen filotortun päälle ja anna baklavan vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään
Lasagne al forno - Paras uunipasta

Lasagne al forno - Paras uunipasta

far asciugare ed aggiungere due cucchiai di concentrato di pomodoro, coprire a filo con il brodo e far cuocere a fuoco basso per un minimo di due ore
Voihan struudeli sentään.

Voihan struudeli sentään.

Vaihtoehtoisesti myös filoa voi kokeilla. Itävaltalainen Struudeli on ihana, makea herkku. Rapeakuorinen rullattu leivos kätkee sisäänsä mehevän omenatäytteen, johon keksimurut antavat mukavaa rapeutta
Kana bastilla

Kana bastilla

Voitele filot sulatetulla voilla. Peitä täyte kahdella filolevyllä. Peitä kanat kahdella filolevyllä. Käännä reunoilla olevat filolevyt varovasti koko komeuden päälle ja voitele voilla ja kananmunankeltuaisella
Lohta ja kasviksia filotaikinassa

Lohta ja kasviksia filotaikinassa

Aseta yksi levy filotaikinaa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Peitä lohi filotaikinalla. 6 kpl filolevyjä. 6 kpl filolevyjä
Kulinaarin Samurai-graavilohi

Kulinaarin Samurai-graavilohi

Lopuksi laita pinnalle tillinoksat ja kääri lohifile tiukasti voipaperiin ja sitten filoiin ja lopuksi tuorekelmuun
Uuteen nousuun marokkolaisilla mauilla

Uuteen nousuun marokkolaisilla mauilla

Briouat on suolainen tai makea kolmioksi taiteltu filoleivos joka uppopaistetaan. valmiita filokolmioita menossa rasvakeittimeen
Viini- & ruokamessuilla

Viini- & ruokamessuilla

M. e. s. u. k. n. r. o. a. m. i. l. A. W. h. C. p. t. ä. d. f. y. 1. ,. 2. 0. g. 5. c. z. -. v. 8. (. j. ö. ). H. L. V. K. J. /. P. S. R. ) l. d l

Satumaa

Löysin City Marketin pakaste altaasta filotaikinaa ja kokeilin sen käyttöä ensimmäistä kertaa. Tärkeintä ehkä filotaikinan käytössä on se, että antaa sen rauhassa sulaa
Juustobriouatit

Juustobriouatit

Aseta yksi kevätkääryletaikinasuikale/warqasuikale tai kaksi päällekkäistä filosuikaletta työtasolle

Restaurant Paei kairos, Lefkada, Greece

Cheese and ham filo pastries are absolutely delicious. We have eaten cheese and ham filo pastries in several restaurants in Lefkada and I really want to try to make them at home
Pinaatti-fetapiirakka

Pinaatti-fetapiirakka

Ei siis filoa vaan lehtitaikinaa ja täytteessä lämmittelevät myös ohrahelmet ja keitetyt kananmunat, jotka eivät kreikkalaiseen versioon kuulu
Baklava eli leivontakokeilussa makea hunajaherkku

Baklava eli leivontakokeilussa makea hunajaherkku

Baklavassa oleellisessa osassa ovat filotaikina, pähkinät/mantelit ja makea siirappi. Koska en ollut aiemmin käyttänyt filotaikinaa mihinkään, niin tästä leivontakokeilusta tuli samalla myös filon opettelua
Borek/börek

Borek/börek

Avaa filotaikinapakkaus. Valitse kokonainen ja ehjä filolevy, jolla vuoraat vuoan. Jatka levittämällä edellisen päälle uusi filotaikinalevy, jonka myös penslaat muna-maitoseoksella
Bugatsaa, nyt sitä saa!

Bugatsaa, nyt sitä saa!

-          paketti Kanakin filoa rauhallisesti sulatettuna. Kaada täyte vuokaan, levitä se tasaiseksi ja käännä nyt ensimmäinen kerros reunan yli menneitä filon kulmia täytteen päälle
Nokkosspanakopita

Nokkosspanakopita

Tämän kesän ykkössuolapala on kreikkalainen spanakopita, joka on perinteisesti pinaatilla ja fetajuustolla täytetty rapisevakuorinen filopiiras