Kun samanaikaisesti kaapissa houkutteli uusi tuttavuuteni orzo, iskin heti kiinni muistaakseni GlorianRuoka & Viini -lehdestä bongaamaani sisilialaisen lihapullakeiton ohjeeseen
Ruoka. Sen lisäksi, että olin säilönyt kaappeihin hääpukuni (muokattuna tyttärien pukujuhlakäyttöön), ylioppilasmekkoni sekä punaviinillä tahriintuneen nunnapuvun, löytyi sieltä paljon muutakin
Alkuperäisessä ohjeessa oli myös kesäkurpitsaa, kesäsipulia, minttua ja manteleita. Löysin idean tähän salaattiin Glorianruoka ja viini 4/2017 -lehdestä
Nyt tulee "puhdas" ruokapostaus. Olin menossa mökille ystäväni kanssa, joka lupasi tuoda mukanaan Hakaniemen kauppahallista, Reinin Lihasta, kunnon pihvit sekä niille kyytipojaksi punaviinin
Resepti Sanna Kekäläinen / Glorianruoka & viini. Paras kalaruoka pitkään aikaan. Porkkanan lisäksi voit paloitella pataan vaikkapa kesäkurpitsaa ja suippopaprikaa
Kansien väliin on päässyt Marin ruokafilosofia ja blogistakin tuttu kekseliäs reseptiikka. suklaaseen ja uuniomenoiden sisään, risotto tehdään speltistä, pasta kesäkurpitsasta ja pizzapohja kukkakaalista eikä sokerin ja vehnäjauhojen hylkääminen ole tarkoittanut leipomisesta luopumista
Resepti on GlorianRuoka & Viini -lehden taattua laatua. Kesäkurpitsareseptejä ei ole koskaan liikaa kasvukauden ollessa kiihkeimmillään eli ystävääni lainaten - nyt on kesäkurpitsahelvetti päällä
Farinata toimii antipastopöydässä mutta myös ruokaisana lisukkeena grilliherkkujen kera. Farinatan voi myös maustaa ja täyttää, kuten tässä teimme parmesanilla, kesäkurpitsalla, kirsikkatomaateilla ja oliiveilla
Koska lähtökohtani tämän ruoan valmistukseen oli jälleen kerran hyödyntää ”ruokaa rippeistä” -ideologiaani – raivaten näin samalla tilaa pakastimeen tulevan omenahillokauden varalle – sovelsin ohjeistusta omiin ainesosavarastoihini sopivaksi
Alkuperäinen resepti taitaa olla Glorian. Siitäpä jäikin päähän sellainen jumi, että jo parin päivän päästä ruokaan tarvittavat ainekset olivat mun kauppalistalla