Tein tällä viikolla browniejuustokakkua Hannah Milesin kirjasta "Juustokakut". Ihastuin tähän juustokakkuun, koska se yhdistää toimivasti kaksi hyvää leivonnaista, juustokakun ja brownien
Kalavoileipäkakku. 2 tummaa voileipäkakkusiivua2 vaaleaa voileipäkakkusiivuaTäyte 1300 g tuorejuustoa300 g creme fraichea300 g lämminsavulohtasitruunamehuatilliämustapippuria(suolaa)-- >Sekoita keskenäänTäyte 2majoneesiakurkkuasuolaa pippuriaetikkaahillosipulia--> hienonna kurkut ja hillosipulit ja sekoita täytteen aineet keskenään
Äitini tarvitsi pikkuleipiä ja antoi minulle vapaat kädet. Tein Pätkis-pikkuleipiä, mutta unohdin kaakaojauheen pikkuleipämassasta, joten pikkuleivistä tuli vaaleita
Tavalliseen, ranskalaiseen marenkiin tarvitaan vain valkuaisia ja sokeria, mutta olisi hyvä lisätä massaan myös hieman jotain happoa, kuten etikkaa tai sitruunamehua
Tein mustikkahyydykeleivoksia ja kuorrutin ne italialaisella marengilla. Italialainen marenki on pehmeää ja sitä käytetään esimerkiksi kuorruttamiseen ja moussejen osana
Seuraavasta reseptistä tulee maukkaita, rapeita ja ennen kaikkea ohuita pipareita. (jos vain jaksaa kaulata riittävästi) Tästä taikinasta pipareita tulee noin 150-200 kpl
Kakussa on siis brownie-pohja, jonka resepti on jo blogissamme vanilja-vadelmahyydykekakun kohdalla. Olen käyttänyt myös samaa vaniljahyydykettä suklaamoussen alla eli vaniljamousse on jäänyt suklaamoussekerroksen alle piiloon
Kylmäsavuporokakku2 vaaleaa ja 2 tummaa vuokaleipäsiivuaTäyte 1300 g tuorejuustoa300 g creme fraichea150 g kylmäsavupororouhetta200 g kanttarellejatimjamiasuolaa mustapippuriasitruunamehua--> sekoita aineet keskenäänTäyte 2majoneesia1 punasipuliruohosipuliahillosipuliasitruunamehuasuolaa mustapippuria(kermaa)-->Sekoita aineet keskenäänKuorrutus 200 g koskenlaskijasuolatejuustoa200 g voita--> vatkaa vaahdoksiReunojen koristelut