Levain-juureksi (villihiivalla käynnistetty juuri) tekemääni juurta ei voi sanoa, mutta hyvä avaus hapanjuuren saloihin näin ensikokeiluna onnistui ihan kaupan hiivalla
Ohje. 1 pkt Semper Maalaisleipä jauhoseosta (sis. Peltileipä on näppärä silloin, kun haluaa kerralla enemmän leipää, mutta ei tahdo pyöritellä leipiä tai sämpylöitä
Seuraksi sopii hyvin parilapannulla öljyssä paistettu maalaisleipä. OHJE. Jotakin maagista syksyssä on, liekö siksi että olen lokakuun lapsia ja omaan syntymäpäivään liittyvät läheisesti kynttilät, takkaillat, ensilumi ja hip heijaa…hurjaa vauhtia lähestyvät Viini, ruoka ja hyvä elämä -messut 2014
Tätä mysliä voi hyödyntää myös sämpylöissä ja tällä kertaa yhdistin sen Maalaisleipä-jauhoseokseen, jonka pakkauksesta löytyy valmiina myös kuivahiivapussi
D mutta voi taivas kuinka tuore ruisleipä oli hyvää. Ohje Jauhot Suussa-blogista. 2 isoa Ranskalaista maalaisleipää500g vettä400g hapanjuurta75g grahamjauhoja50g ruisjauhoja650g vehnäjauhoja18g suolaaLaita kaikki ainekset suolaa lukuunottamatta kulhoon ja vaivaa pienimmällä nopeudella 13 min
Hyvää tämä oli, mutta ei parasta. Olin jo aikaisemmin suunnitellut kokeilevani maalaisleipää, jonka ohje löytyi yhdestä noista "Paras keittokirja"-kirjasista
Jauhoina tässä olen hyödyntänyt Semperin Maalaisleipä -jauhoseosta, jossa tulee kuivahiiva mukana. Nyt kuitenkin uunista on tullut jo kaksi onnistunutta leipää tätä ohjetta noudattaen, joten tämä on jo ihan julkaisukelpoinen