Voit tehdä tämän jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa tarjoilupäivänä, mutta joka tapauksessa on hyvä antaa rullan jähmettyä kylmässä pari tuntia ennen kuorrutusta
pohja, täyte ja kuorrutus. Jouluhalko ei ole koskaan kuulunut mun jouluperinteisiin, mutta kun tykästyin piparkakkurahkaan, innostuin myös Arlan halko-reseptistä, jossa suklainen kääretorttu täytetään piparin makuisella rahkalla
Nosta täyte jääkaappiin jäähtymään tunniksi ja valmista sillä aikaakuorrutus. Kuorruta halko joko pursottamalla kuorrutusta tai levittämällä se veitsellä
Kuorrutus. Näin pikkujouluhengessä tarjolle tuli jouluhalkoa. Leipomiset on ollut meillä viimeaikoina pikkaisen "pannassa", kun tuotoksista ei yleensä hyvää seuraa tällaisille, jolla ei ole kontrollia makean syömisen suhteen
Jouluhalkotaikina. 2 dl kuohukermaa200g tuorejuustoa, testasin uutta mangonmakuista50g rouhittua taloussuklaata1/2dl sokeriakuorrutus. 2 dl kuohukermaa2 rkl sokeria50 g taloussuklaata sulatettuna- paista pohjaa 225c reilut 5 min, kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille- täytä ja rullaa, leikkaa päästä palaset pois ja asettele ne oksantyngiksi sivuille- levitä kuorrutus päälle ja koristele pinta haarukalla, että se näyttäisi puun kaarnalta, siivilöi päälle kaakaojauhetta ja/tai tomusokeria 4 munaa
Kuorrutus. Nosta jouluhalkorulla tarjoiluvadille. Levitä loppu täyte jouluhalkon päälle. Ota 1/3 täytteestä kuorrutusta varten ja säilytä se suljetussa rasiassa jääkaapissa