Tämä ohje on otettu kokkikirjastani, mistä lie olen ohjeen aikanaan sinne kirjoittanut. Saaristolaisleivän lisäksi joulupöytään kuuluu aina jonkinlainen joululimppu
Punainen Pihlaja -blogista löytyi gluteenittoman saaristolaisleivän ohje. Noudatin ohjetta orjallisesti, mutta silti nimeän tämän leivän ennemmin makeaksi limpuksi kuin saaristolaisleiväksi
(Näiden kylmien ja lämpimien pöpperöiden lisäksi tarjottiin vielä leipomolla ainakin osittain ite tehtyjä piirakoita, sit väsäsin joululimppua ja alkosta haettiin valko-ja punaviinit
Gluteeniton saaristolaisleipä maistuu tyypilliseen tapaan hieman makealta, mutta rakenne on normaaliin saaristolaisleipään verrattuna pehmeämpi, lähempänä joululimppua
Joulukuun maukkaimmat reseptit taisivat olla lohikakku sekä gluteeniton joululimppu. Tammikuussa teimme erittäin hyvää lohihyve-munakasrullaa ja tästä ohjeesta jäikin tuo itse munakasrullan ohje ihan vakio käyttöön, täytteitä on kyllä tullut muunneltua
) Ohje on helppo, tosin hieman aikaavievä, kun kohottamisiin menee noin tunti ja paistamiseen saman verran, mutta lopputulos on ehdottomasti sen arvoinen
Tässäpä joululimpun ohje, josta eilen mainitsin. Se aito ja alkuperäinen ohje on ajan tiimellyksessä kadonnut johonkin mutta meillä on jo muutamana jouluna ollut tämä ohje käytössä