Viikonlopun tuplasynttäreille toivottiin jotain gluteenitonta ja laktoositonta piirakkaa. Valinta osui tällä kertaa kasvisversioon, jotta mahdollisille kasvissyöjillekin oli suolaista tarjolla
Olen tehnyt tätä valtavan monta kertaa, aina vähän jääkaapin sisällön mukaan. Alkujaan ohje on pastanjauhajien ja yhä pysyn pohjan ohjeessa tarkasti vaikka täyteaineet vaihtelevatkin
Halusin tehdä hieman ruokaisamman suolaisen piirakan evääksi töihin. Selailin yhtä keittokirjaa ja sieltä löytyi eräs mielenkiintoinen ohje, mikä oli helposti muunneltavissa
Ihan itse, alusta loppuun. Tästä tuli tosi hyvää, kaikki maut käy yhteen ja rakennekin on kiva. Musta tulee kokoajan yhä onnistuneempi näissä kokeiluissa, harvoin menee ihan metsään enää vaikka tekis ilman mitään ohjetta
Pohja. 150 g voita3 3/4 dl jauhoja-->Nypi voi jauhojen joukkoon3/4 tl suolaa4,5 rkl vettä--> lisää suola ja vesiPinnota irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja painele taikina pohjalle ja reunoille
Sinihomejuustoinen kasvispiiraspohja. Olen selkeästi tullut vuosien mittaan rohkeammaksi keittiössä, ei niin ettenkö aina olisi sovellellut omiani, mutta nykyään jopa hommat toimii
paistettu halloumi, soijanakit tai jokin kasvispiiras. Tähän aikaan vuodesta täytyy nauttia ihanista tuoreista kasviksista, uusista perunoista, mansikoista, herneistä ja kohta taitaa olla myös pavut kypsiä