0,75 dl kirnupiimää. 0,75 dl kirnupiimää. Eikö ole jännää, että tietyt ruoat yhdistää mielessään niin pimeän talven joulujuhlaan kuin yöttömän yön juhannukseenkin
ja säilytä jäljelle jäänyt hera (kirnupiimä). Jos haluat voihin ”aidomman” maalaisvoin happamuuden (wanhaan aikaan pastöroimaton kerma ehti hapantua ennen kirnuamista) ja herasta kirnupiimää, niin kuumenna kerma noin 40 asteeseen
Rieskataikinaan laitoin heraa ja päiväyksen ylittänyttä kirnupiimää mutta maito tai vesikin käy. 5 dl kirnupiimää, heraa, maitoa tai vettä. 5 dl kirnupiimää
1l Kirnupiimä. 1l Kirnupiimä. Tämä on meidän suosikkileipäämme. Tässä yhtenä näistä kuumista hellepäivistä huomasin, että meillä on viisi päivää vanhaa piimää, joten, pariksi tunniksi uuni lämmittämään lisää
½ litraa talous- tai kirnupiimää. ½ litraa talous- tai kirnupiimää. Voin tunnustaa heti alkuun, ettei mulla vielä pari kuukautta sitten ollut mitään hajua siitä, kuinka helppoa ja vaivatonta juuston tekeminen on kotioloissa
1 rkl vettä2 1/2 dl suolatonta voita5 dl sokeria3 suurta munaa (tai 4 pientä)1 1/2 tl vaniljaekstraktia1 rkl appelsiininkuorta2 1/2 dl kirnupiimää (tai tavallista, tai jogurtin ja veden seosta)Kuorrutus2 dl suolatonta voita1/2 kg tuorejuustoa7 1/2 dl tomusokeria1 rkl maitoa, tarvittaessaJa tästä saat yhden kaksikerroksisen kakun. Se on jokin "Peabody's Red Velvet Cake" ja menee näin2 munaa3 3/4 dl sokeria3 3/4 dl öljyä1 tl etikkaa6 1/4 dl jauhoja1 tl ruokasoodaa2-3 rkl kaakaojauhetta2 1/2 dl kirnupiimää1 tl vaniljaakoko pullollinen punaista karamelliväriä. 2 1/2 dl kirnupiimää
Rahkaa kotikonsteintarvitset 3 1/2 litraa kirnupiimää, kannellisen uunivuoan, juustokankaan ja kulhon. Kaada kirnupiimä kannelliseen uunivuokaan ja laita yön yli lämpimään uuniin (55-65 astetta)Aamulla kannen alla pitäisi olla heraa ja rahkamöykkyjä