Kirnupiimä reseptejä

Piimäjuusto

Piimäjuusto

0,75 dl kirnupiimää. 0,75 dl kirnupiimää. Eikö ole jännää, että tietyt ruoat yhdistää mielessään niin pimeän talven joulujuhlaan kuin yöttömän yön juhannukseenkin
Itse tehty voi

Itse tehty voi

ja säilytä jäljelle jäänyt hera (kirnupiimä). Jos haluat voihin ”aidomman” maalaisvoin happamuuden (wanhaan aikaan pastöroimaton kerma ehti hapantua ennen kirnuamista) ja herasta kirnupiimää, niin kuumenna kerma noin 40 asteeseen
Hämäläinen munajuusto

Hämäläinen munajuusto

10 dl kirnupiimää (Jalasjärven osuusmeijeri). Kuumenna maito kiehuvaksi. Vatkaa kolme huoneenlämpöistä munaa piimän joukkoon
Raparperi-piimäkakku

Raparperi-piimäkakku

1,25 kirnupiimää. 1,25 kirnupiimää. Raparperi-piimäkakku. 315 g vehnäjauhoha. 250 g sokeria. 1 rkl leivinjauhetta
Perunarieska

Perunarieska

Rieskataikinaan laitoin heraa ja päiväyksen ylittänyttä kirnupiimää mutta maito tai vesikin käy. 5 dl kirnupiimää, heraa, maitoa tai vettä. 5 dl kirnupiimää
Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä

1l Kirnupiimä. 1l Kirnupiimä. Tämä on meidän suosikkileipäämme. Tässä yhtenä näistä kuumista hellepäivistä huomasin, että meillä on viisi päivää vanhaa piimää, joten, pariksi tunniksi uuni lämmittämään lisää

Ihan ite tehtyä voita!

Puoli kiloa valmista voita ja sivutuotteena puolisen litraa kirnupiimää. Kirnupiimä erottuu. Kirnupiimä otettu talteen
Joulukalenteri 5: Perinteinen piimäjuusto

Joulukalenteri 5: Perinteinen piimäjuusto

½ litraa talous- tai kirnupiimää. ½ litraa talous- tai kirnupiimää. Voin tunnustaa heti alkuun, ettei mulla vielä pari kuukautta sitten ollut mitään hajua siitä, kuinka helppoa ja vaivatonta juuston tekeminen on kotioloissa
KIRNUPIIMÄOHUKKAAT

KIRNUPIIMÄOHUKKAAT

Kirnupiimä antaa ohukkaille omalaatuista happamuutta. kirnupiimää. 5 dl kirnupiimää. ________________ 1 muna 1 ltr kirnupiimää. 5 dl kirnupiimää
Blue velvet cake

Blue velvet cake

Lisää suola ja jauhot kirnupiimän / jogurtin ja vaniljan kanssa. 1 kuppi (235ml) kirnupiimää / jogurttia
kirnupiimä sämpylät.

kirnupiimä sämpylät.

Hannu kävi tänään kaupassa ostamassa litran kirnupiimää ihan vaans en rtakia kun ei ollut aikoihin sitä maistanut
Kakku kuin punaista samettia

Kakku kuin punaista samettia

1 rkl vettä2 1/2 dl suolatonta voita5 dl sokeria3 suurta munaa (tai 4 pientä)1 1/2 tl vaniljaekstraktia1 rkl appelsiininkuorta2 1/2 dl kirnupiimää (tai tavallista, tai jogurtin ja veden seosta)Kuorrutus2 dl suolatonta voita1/2 kg tuorejuustoa7 1/2 dl tomusokeria1 rkl maitoa, tarvittaessaJa tästä saat yhden kaksikerroksisen kakun. Se on jokin "Peabody's Red Velvet Cake" ja menee näin2 munaa3 3/4 dl sokeria3 3/4 dl öljyä1 tl etikkaa6 1/4 dl jauhoja1 tl ruokasoodaa2-3 rkl kaakaojauhetta2 1/2 dl kirnupiimää1 tl vaniljaakoko pullollinen punaista karamelliväriä. 2 1/2 dl kirnupiimää

Juu, juu, juustossa löytyy...

Rahkaa kotikonsteintarvitset 3 1/2 litraa kirnupiimää, kannellisen uunivuoan, juustokankaan ja kulhon. Kaada kirnupiimä kannelliseen uunivuokaan ja laita yön yli lämpimään uuniin (55-65 astetta)Aamulla kannen alla pitäisi olla heraa ja rahkamöykkyjä