½ kg Luista lampaanlihaa (lapa, potka, niska, rinta)150 g pekonikuutioitaporkkanaakaaliavarsiselleriälanttuasipuliavalkosipuliaoliiveja1 l lihalientä(soijaa)laakerinlehtiäpippuriasuolaa
Hiero lapaan (vaihtoehtoisesti voit käyttää myös potkaa tai niskaa) suolaa ja pippuria. Nosta liha uunivuokaan ja lisää kaveriksi puolitettu valkosipuli
Keittiönörtti valmistuu pääsiäiseen vaeltelemalla kaupungilla eli käynti Alkossa ja hallissa, tai ihan vaan stokkalla mutta onhan K-supermarketissakin hyviä tarjouksia
Vaikka. minulla olisi vielä yksi lammasresepti valmiina, nyt on vaan pakko pitää niistä. hieman taukoa, sen verran lammasta on tullut nautittua ja nähtyä monenlaisia
Pääsiäisenä lupailin, että raapustan yksityiskohtaisemman selonteon menuusta jälkikäteen. Ihan senkin vuoksi, että kokkailut ja vanhoihin resepteihin tekemäni muutokset jäisivät itsellenikin mieleen seuraavia vuosia ajatellen
Yksi parhaista pääsiäisen lammasresepteistä on kokkiystäväni Jukiksen käsistä. Resepti on niin hyvä, että tottakai se on myös omassa Yks Olut-kirjassani
* * *. For English please see here. Blogissa on viime aikoina kokattu lammasta oikein urakalla. Näiden karitsanpotkien myötä makumatkailtiin Andalusiassa ja tämä stifado vei puolestaan Kreikkaan
* * *. For English please see here. Unescon maailmanperintökohteita keräävälle Israel on löytö. Maa on pieni ja kaiken on sanottu olevan korkeintaan kahden tunnin ajomatkan päässä
* * *. For English please see here. Kohta alkavien neljän päivän pääsiäisruokabakkanaalien aikana on varmasti aikansa ja paikkansa perinteisille mämmeille ja pashoillekin