Mausta lohi sormisuolalla ja pyöräytä päälle mustapippuria myllystä. Anna carpaccion maustua jääkaapissa 30–60 minuuttia. 200 g ehdottoman tuoretta lohifileetä
Levitä rucola tarjoiluastiaan/lautasille ja nostele lohisiivut päällimäisiksi. Mausta lohi vielä sitruunalla ja pippurilla, halutessa tähän voi vielä lisätä parmesaani-siivuja ja pinjansiemeniä
Pyydä kalakauppiasta leikkaamaan lohi suuriksi ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Nosta kuhan päälle ohuet lohiviipaleet ja mausta ne samalla tavalla sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla
Silloin carpaccion voi tehdä valmiista graavilohesta, niin kuin me teimme eräänä kesäisenä arki-iltana, kun teki mieli lohicarpacciota, mutta aikaa ei ollut riittävästi ja nälkäkin kurni jo vatsassa