Kun tähän lisätään vielä uunissa rapeaksi paistuvaa patonkia, paahdettuja pähkinöitä ja loraus hunajaa niin lopputulos todellakin ansaitsee maailman paras-tittelin
– Parhaat niistä otetaan listalle mukaan. Keittiömestari Jesse Söderlund istuu läppärinsä kanssa ravintola Chicissä ja hioo suunnitelmiaan tulevalle keväälle
1. Puhdista ja huuhtele mustekalat huolella. Poista valkoinen, huokoinen "selkäruoto", jos se on jäljellä, muuten riittää, että tunnustelet sormin mustekalan sisältä ja vedät pois mahdollisesti tuntuvat pienet "luut"
1. Hienonna munat ja anjovisfileet ja kuutioi perunat pieneksi. Sekoita keskenään hyvin. Lisää mausteyrtit ja tipauta lisämausteeksi hieman anjovislientä, jos haluat
1. Leikkaa mango, punasipuli, kurkku, tomaatti ja avokado pieniksi kuutioiksi. Kuori katkaravut. Säästä muutama katkarapu koristeluun ja leikkaa loput kuutioiksi
1. Käytä puolet katkaravuista katkaraputahnan valmistukseen. Hienonna katkaravut tehosekoittimessa tai veitsellä, lisää sitruunamehu, cayennepippuri, rakuuna, persilja ja suola ja ohenna oliiviöljyllä tahnaksi
1. Huuhdo matjesfileet kylmässä vedessä. Sekoita keskenään tomaattimehu, sherry ja pippuri. Lisää joukkoon matjesfileet ja anna marinoitua muutaman tunnin ajan