Maustaminen tehdään ennen kaikkea maistelemalla, ei teelusikkaa tuijottaen. Taidan olla vähän friikki. Juu, siis toki monessakin mielessä, mutta nyt puhun pavuista
Makupinta pannulla, maustaminen ja uunissa 120 asteessa paistoasteen mukaisen ajan. Moni haaveilee mehevästä ja mureasta pihvistä, kuitenkaan onnistumatta sen valmistamisessa
Maustaminen on aina makkaramestarin oman maun mukaan, ja makkaran maun saa parhaiten testattua paistamalla pienen palan ennen suolen täyttämistä ja maistamalla sitä
Maustamisen onnistumista helpottaa kaikkien vaiheiden tasainen maustaminen. Pari päivää sitten päätin kokeilla jauheliha-pekonilaatikon tekemistä aiemmin julkaistulla lohilaatikon reseptillä
Monen mielestä kuitenkin arjessa maustaminen tahtoo jäädä vähemmälle ajan puutteen takia ja myös siksi ettei kotona tule pidettyä valtavaa maustearsenaalia
Tärkeintä on reipas maustaminen, ja juustojen käyttö. Juustoinen pekoni-paprikapiirakka. Kuopuksen 3-vuotisjuhlissa oli Kolmen juusto lohipiirakan lisäksi tarjolla myös tätä juustoista pekoni-paprikapiirakkaa
Maustaminen kannattaa tehdä tässä vaiheessa. Nämä kesän hellepäivät eivät välttämättä kovin houkuta pitämään uunia tuntikausia päällä tehdäkseen pataruokia, mutta tätä kannattaa kyllä heti kokeilla kunhan tulee syksyn ensimmäiset viileät säät
Ennen sillin valmistus oli työlästä ja sen maustaminen kesti kauemmin. Suolaisia suupaloja silliä, makeassa tillillä ja maustekurkulla maustetussa sinappikastikkeessa jouluksi mutta se sopii myös hyvin juhannuksena