Maailma on pullollaan hyviä maustekakkuohjeita, ihan tällaisia tavallisia ilman mitään kuorrutuksia. Vaan jos minun pitäs vaan yksi ohje valita, niin kyllä se olis vieläkin mainio maustekkaku
Taikinan (tehtiin viime jouluna gluteenitonta leivontaa -blogin lehtevät joulutortut reseptillä, tai no äiti oikeastaan teki ne) tekeminen on kumminkin sen verran isotöinen projekti, että taidan kokeilla hiukkasen helpompaa ohjetta
Kakun alkuperäinen ohje on Valion sivuilta. Helppo maustekakku. Yleensä tulee käytettyä kahvikakkuun erillisiä mausteita, vaan nyt kun sattui kapissa olemaan pussillinen piparkakkumaustetta, tuli sitä käytettyä ohjeen mukaisesti
Muistelin, että minulla on paljon erilaisia maustekakkuohjeita ja pähkäilin, että niihin tulee monesti piimää tai muuta hapanmaitotuotetta eikä välttämättä kananmunaa
Siinä tapauksessa tämä ohje on juuri sopivan helppo ja sen ehtii vielä hyvin tehdä ennen joulua. Sain ohjeen vuosia sitten ystävältäni Leenalta kun kumpikin olimme nuoria perheenäitejä ja tämä kakku on vuosien kuluessa muodostunut luottokakukseni, joka onnistuu aina
Minun kotonani jouluna on tarjolla kahvikakuista kentakialaista ja arabialaista maustekakkua. Huomasin että blogistani ei löydy kumpaakaan ohjetta, joten nyt tänne tallentuu tämän kentakialaisen kakun resepti
Tuunasin ohjetta niin, että omista 3 minuutin mikrokupeista tuli kaakaolla, tummalla suklaalla ja maustekakun mausteilla maustettua. Ohje oli harvinaisen simppeli, blenderissä kaikki vähäiset raaka-aineet sekaisin ja sen jälkeen 3 minuutin ”paisto” mikrossa. Tässä ohje, joista tuli 4 pienempää cakea