Retroruoka on nyt in. Kun Sivumaun Jani julkaisi Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan 400 g -kirjasta peltilihapiirakan reseptin, puhuttiin siitä meidänkin työpaikan kahvipöydässä
mitä enemmän jätät omenaa reunan yli, sen herkemmin se palaa uunissa. Valmiista voi- tai lehtitaikinalevyistä tämä herkku valmistuu suht nopeasti, pienellä näpräyksellä
Valmiista taikinasta muodostetaan öljytyin käsin 5-6 palloa. Täkäläisellä tunnetulla kokilla on ihan mahtavan hyvä kulinaarinen matkaohjelma,jossa hän erään yhtä tunnetun laulajan kanssa kiertää eri maita ja tutustuttaa katsojat paikalliseen ruokakulttuuriin
Tein kesällä näitä huijausviinereitä, eli wienerleipiä valmiistavoitaikinasta. Idean sain jo kauan sitten hyvän ystäväni avopuolisolta, joka teki niitä äitienpäivän aamiaiseksi ystävälleni
Jokunen aika sitten meille saapui ystäväpariskunta pelaamaan Trivial Pursuitia. Olimme pariskunnan naisen kanssa naureskelleet jo valmiiksi, että häviämme historiafriikeille miehillemme kuusi nolla
Viime vuonna sain aikaiseksi lehteviä joulutorttuja (niiden resepti täällä) ja tänä vuonna sain parannettua vanhalla reseptillä tehtyjen torttujen lehtevyyttäkin kehittämällä reseptiä vielä hieman paremmaksi
Heippa. Tässäpä tulisi toinen ajastettu postaus täältä reissun päältä. Lupasin kirjoitella tänne blogin puolelle pari synttäritarjottavareseptiä, jotka "lähes täydellisen" kanapiiraan kanssa saivat kovasti kehuja vierailta
Tällöin aikaa kuluu vähemmän kuin mitä pakastetaikinan sulattamiseen menee. Minutkin on tässä asiassa saatu aivopestyä ja joulutortut on tullut tehtyä aina valmiista torttutaikinasta
Ne ovat helppoja ja nopeita tehdä valmiista torttu- tai voitaikinalevyistä. Käytä nakkia mitta-apuna ja leikkaa lyhyitä suikaleita voitaikinasta, vähän kapeampia kuin nakki on