K. o. h. t. i. m. u. k. a. p. j. P. l. n. ä. r. v. e. s. L. c. N. ö. ,. y. J. V. M. 2. I. O. E. d. å. A. H. 4. S. B. b. (. ). T. -. +. 0. 3. 1. 5. 7. ". . g. f. m m
Pidempään blogiani seuranneet muistanevat mieletymykseni muikkukukkoon (anteeksi tuon linkin takaa löytyvän varhaisen postauksen valokuvat, aivan järkyttäviä)
Neulamuikkuja ei paljon tarvinnut käännellä, voita oli pannulla niin runsaasti. paistettu muikku otetaan sormilla pyrstöstä kiinni ja pudotetaan pää edellä suuhun kokonaisena
Tunnen luissani, kuinka Järvi-Suomen asukkailla tässä kohtaa viimeistään alkaa syyhytä jaettavia ajatuksia muikun paremmuudesta, mutta mielestäni näitä kaloja, silakkaa ja muikkua, ei voi eikä pidä mittailla samassa sarjassa
One-pot-wonderiksikin kai tätä voisi kutsua, sillä ainekset nakataan yhteen pataan muhimaan ja tulos on mehevä ja täyteläinen Muikku-Pekonipata, jossa pesto maistuu mukavasti
Lissaboniin tapaan valmistettun kalaleivän päälle sopii myös suomalaiset kalat silakka ja muikku. Tomaattikastikkeen ohje on mukaelma Tessa Kiroksen hurmaavasta keittokirjasta Piri Piri Starfish, Portugal Found
Muikku, peruna, tilli- annos hurmasi ulkonäöllään ja kesäisillä mauillaan. Etelä-afrikkalaisen Lammershoekin Lam Pinotage oli jännittävä uusi tuttavuus
Kun viimeksi muikkukaupat tehtyäni ja niistä laatikon valmistettuani ”nautiskelin” koko loppupäivän ihastuttavasta muikkuaromista ympärilläni, olin tällä kertaa kaukaa viisas – sekä ehkä hiukan laiska – ja ostin muikkuni perattuina