Ja koska mustikoista on kyse on pakko tietysti pyöräyttää myös jokunen mustikkapiirakka. Tässä hieman toisen tyyppinen mustikkapiirakkaresepti joka toimii aivan varmasti
Mikä olisikaan sen suomalaisempaa kuin mustikkapiirakka. Kesällä tulee leivottua mustikkapiirakkaa, raparperipiirakkaa, herukkapiirakoita niin, että vatsa pullistelee erilaisia piirakoita kun kesä on ohitse
Mustikkapiirakka. Tämän mustikkapiirakan ajatus lähti Tarun tekemästä piirakasta, vaan lisäsin piirakkaan vielä rahkakerroksen antamaan mehevyyttä, sillä kastikkeita en halunnut nyt ruveta keittelemään
Pohjataikinassa hiukan ruisjauhoja ja ruisleseitä. Vähän liian murea letitykseen, mutta kun kerran aloitin niin pitihän se loppuun asti tehdä, vaikka ei meinannut kestää pöydältä vuokaan siirtämistä
Kuitenkin se perinteinen rahkalla maustettu versio on jo aika käytetty, joten päätin soveltaa. Viikonloppuna tuli alkaneen loman ja muutamien kyläilevien sukulaisten vuoksi leivottua mustikkapiirakkaa
Ohje sinänsä on tuttu, sillä aiemmin oon tehnyt lähes samalla ohjeella mustikkapiirakkaa. Osan maitorahkasta voi korvata maustetulla rahkalla, mutta silloin sokeria on syytä laittaa vähemmän
Tätä piirakkaa tein kolme kertaa, ennen kuin se onnistui täydellisesti. Maku oli joka kerta piirakassa ihastuttava ja se meni kaupaksi hetkessä, mutta jostain syystä taikina oli alkuun liian "ohutta" ja rahkakerros pääsi sekoittumaan taikinaan