Ehkäpä vielä kirjoitan aiheesta pitemmänkin postauksen, nyt siihen paellanohjeeseen. Paellaa ei eksoottisten raaka-aineittensa puolesta mielletä välttämättä lapsiperheen ruuaksi
Paellan oikeasta ohjeesta ollaan montaa mieltä ja ainoaa oikeaa ohjetta ei taida olla olemassakaan, sillä kaikilla kokeilla on se maailman paras ja oikea ohje
Ohje on yksinkertainen, sopii hyvin maidottomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon. Voisinko kutsua riisin sijasta kvinoasta tehtyä ja chilillä maustettua äyriäisherkkua paellaksi, vaikkakin se sisältää paellalle tyypillisiä makuja kuten sahramia, paprikaa, valkosipulia ja jättikatkarapuja
Tänään Espanja-viikko jatkuu paellalla. Tyttösen ollessa päiväunilla selailin Leila Lindholmin Pala kakkua -kirjaa ja päädyin testaamaan nopean piimälimpun ohjetta
Tämän paellanohje löytyi Hesarin arkistoista, ja sen on tehnyt idolini Henri Alén. Vähän muuttelin ohjetta, lähinnä vaihdoin herneet papuihin ja laimensin kanaliemen
Kahlasin googlen avulla monia ohjeita läpi ja niidän pohjalta muotoutui tämä ohje. Olin asennoitunut siihen, että meillä ei voi paellaa valmistaa allergioiden takia
Allaoleva ohje on sitten hyvin suuntaa-antava, sillä sisareni oli pääkokki ja minä hyörin siinä mukamas-apukokkina, enkä nyt niin tarkkaan seurannut joka vaihetta
Päivälliseksivalmistui paellaa. Ohje on oma, tilanteen mukaan joustava resepti. Kesällä paella valmistuu muurikassa vaikka nuotiolla, silloin riisit kannattaa keittää etukäteen