Vatkaa keskenään pehmeä rasva, sokeri, siirappi, mausteet ja muna. Tee ensin piparkakkutaikina. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva
Taikina saa jäädä pehmeäksi, koska se kovettuu ja turpoaa vielä kylmässä. Piparkakkutaikina (n. 70 kpl) Ainekset 1,5 dl siirappia1,5 dl maitoa2,5 dl sokeria1 rkl soodaa100 g margariinia tai voita1 tl jauhettua neilikkaa1 tl jauhettua kanelia0,5 tl inkivääriä0,5 tl kardemummaaripaus pomeranssia8 dl vehnäjauhojaOhjeetKiehauta siirappi, maito ja sokeri
Taikina kannattaa jättää hieman pehmeäksi, sillä se kovettyy kylmässä. Piparkakkutaikinan tekeminen on yllättävän helppoa, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan joskus oman taikinan valmistamista
Vatkaa pehmeä voi, sokeria ja siirappi vaahdoksi. Ja teimme myös perinteisiä pipareita, mutta kylläkin valmiista pakastetaikinasta, Myllyn Paras Perinteinen piparkakkutaikina on kyllä hyvää