)Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola, sokeri ja graham-jauhot. Osan vehnäjauhoista korvasin graham-jauhoilla, jotta voin huijata itselleni että nämä ovat edes hieman terveellisempiä yksilöitä
Sekoita vehnärouhe, hiutaleet, auringonkukansiemenet ja grahamjauhot taikinaan. Kylmässä sämpylät kohoavat hitaasti ja niihin kehittyy erityisen hyvä maku
)Juustoinen tomaattikeitto ja home meade kurpitsansiemen sämpylät. Sämpylöihin käytin perusohjetta mutta vehnäjauhoista korvasin osan Graham vehnäjauhoilla
Täysjyvävehnää oli, sitten oli karkeaa vehnäjauhoa ja oli grahamia, sämpylää. Käytän hyvin harvoin tavallisia vehnäjauhoja ja olin eilen käynyt hakemassa kaupasta luomuvehnäjauhoja näitä lettuja varten
Sämpylät tulee saada mahdollisimman nopeasti uuniin, ilman mitään kohotuksia. Halutessasi voit voidella sämpylät munalla ja ripotella päälle kurpitsan-, seesamin- tai unikonsiemeniä
Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle vaikkapa siemeniä/juustoa jos haluat. 4 dl graham täysjyväjauhoja (myllyn paras). 4 dl graham täysjyväjauhoja (myllyn paras)
10 dl hiivaleipäjauhoja (jos ei ole, niin käy graham tai vehnäjauhotkin). Paista sämpylät 225- asteisessa uunissa n. 10 dl hiivaleipäjauhoja (jos ei ole, niin käy graham tai vehnäjauhotkin)
Nostele sämpylät pellille, peitä liinalla ja anna kohota n. Jaa paistuneet sämpylät kahden haarukan avulla puolikkaiksi ja levitä puolikkaat kahdelle uunipellille