Saltimboccan kanssa sopii punaviini, jossa ei ole liikaa tanniineja. Anna viinin poreilla hetki hiljaa, niin että maku imeytyy pihveihin jajauho sakeuttaa kastikkeen
Kaada pannulle viinija anna kiehua kovalla lämmöllä, kunnes viinistä on puolet jäljellä. Pane kahdeksan leikettä voipaperin väliin ja nuiji kevyesti puolen sentin paksuisiksi
Lisää viinija anna padan poreilla hiljaa kannella peitettynä, kunnes liha on mureaa. Laita lihaviipaleet tuorekelmujen väliin ja nuiji niitä vähän ohuemmiksi
Nosta kääryleet pois pannusta ja kaada viini pannuun. saltimbocca täyttäisi kaikki nämä kriteerit ja lisäksi saisin tuhottua siihen kasvihuoneemme valloittanutta salviaa
Lihat paistetaan pannulla kypsiksi, ja kastike valmistuu samalla pannulla viiniä kokoonkeittämällä. Saltimbocca on juhlavan makuinen ruoka, joka on kuitenkin todella nopea ja helppo valmistaa
Lisää viinija sekoita, kunnes se on kokonaan haihtunut. Minä huolehdin jälkkäristä ja pääruuan kanasta kun hellu loihti loistavaa sitruunarisottoa kanalle kaveriksi
Listalta löytyy meillä Suomessakin tunnettujaja suosiota saavuttaneita herkkuja, kuten saltimbocca alla romanaa, vasikanmahalaukkua roomalaiseen tapaan (sisäelimet ja ruhon vähemmän arvostetut osat ovat erittäin perinteisiä ja tyypillisiä raaka-aineita roomalaisessa keittiössä) ja myös ihanaa paprika-kanaa, jonka ohje on tässä alla
Kaada pannuun viini tai sitruunamehu ja vesi ja hauduta hiljalleen viitisen minuuttia. Mausta rintapalat toiselta puolelta kevyesti suolalla ja pippurilla