Olen joskus nähnyt meidän luomuvalveutuneessa K-Kaupassa puffattua kvinoaa, mutta enpä nähnyt enää, joten nappasin tarjouksesta mukaani pussillisen Urtekramin luomuspelttipopsia
Spelttijauhot ovat varsin helposti leivottavia, ne eivät tarvitse yhtä paljon vaivaamista kuten tavalliset vehnäjauhot joten suosin niitä usein leipää leipoessa
(esitaikina, vesi, ruisjauhot, spelttijauhot, siirappi, suola) paitsi siemenseos ja sekoita. Tämä resepti on pitkän tuotekehittelyn ja googlailun tulos
Myöskin speltti- ja hirssihiutaleista haudutettu puuro toi mukavaa vaihtelua perus kaurapuurolle. Ota resepti talteen, sillä kerran tehtyäsi haluat tätä varmasti myös lisää
Itkettävän ihana spelttileipä olisi listani ylittämätön ykkönen ellei resepti olisi niin uusi. Speltti on kohtalaisen uusi tulokas jauhokaapissani, mutta olen jo aivan hurmaantunut sen makuun
ruisjauhot, speltti ja muut täysjyvät ovat loistavia niille, kenelle ne sopii. Tsekkaa vuohenjuusto-kvinoa salaatin resepti täältä, vegaani munakoiso-kvinoa salaatti täältä ja kvinoa-puuro täältä
Juureksia, spelttiriisiä, belugalinssejä ja soijarouhetta. Muutenkin resepti on joustava. Keitä spelttiriisi kasvisliemijauheella tai -kuutiolla maustetussa kaalin keitinliemessä
Tulosta resepti. Tämä focaccia tehdään spelttivehnästä. Speltti on muinainen vehnänsukuinen jalostamaton alkuperäisvilja, ja se sisältää enemmän kuituja ja proteiinia kuin tavallinen vehnä
Tämä mansikkakakku valmistui lomalla äidin luona ja resepti löytyi ikivanhasta äidin reseptikirjasta, jota me hieman muokattiin vain gluteenittomilla sekä spelttijauhoilla sekä sokeri korvautui kookossokerilla
Käytin reseptissä spelt vehnäjauhoja, kun näitä oli jäänyt pussin pohjalle juuri sopivasti. Olen testannut reseptin myös käyttämällä Fazerin tummaa suklaata, joten se sopii myös haluttaessa tähän reseptiin
Helsingin Sanomissa Helsingin yliopiston viljateknologian lehtori Tuula Sontag-Strohm toteaa freekehin vaikuttavan saksalaisen vihreän spelttiviljan ja turkkilaisen vihreän bulgurin sukulaiselta
Resepti on pääpiirteittäin napattu Kari Kaipaisen tuoreehkosta Speltti-kirjasta. Kirjan reseptistä jätimme pois toisella kerralla tehdessämme lopulta kokonaan hunajan, jotta salaatti ei muuttunut liian imeläksi, sillä punajuuret ovat makeita jo omasta takaa