Viikunat ovat minun tämän syksyn hedelmäihastus. Tai oikeastaan kyseessä on vanhan rakkauden uudelleen lämmittely, sillä maistoin tuoretta viikunaa ekan kerran lapsena jollain Kreikan lomalla
Meillä oli myös lautasellinen hedelmälohkoja, joita dippasimme suklaaseen viimeistä pisaraa myöten, lautasella oli pari nektariinia, luumua ja yksi ihana viikuna
Omaan napaani päätyi salaattia, vuohenjuustoa, mansikoita, mustikoita, muutama kuivattu viikuna, saksanpähkinöitä sekä runsaasti balsamicoa sekä oliiviöljyä, kaikki suurpiirteisesti yhteen heitettynä ja aavistuksen sekoitettuna
Tuoreet viikunat ovat nyt edullisimmillaan, joten kannattaa ottaa niistä nyt kaikki irti. Ihana makea viikuna, suolaista ja pehmeää fetaa (joo, ollaan fetan suurkuluttajia) ja hieman paahdettua lehtikaalia kruunattuna kirpsakan makealla vadelma-vinegretellä
Siivuta viikunat. Täytä piirakka lisäämällä ensin paistetut sipulit, sitten kananmuna-juusto-kermamassa ja lopuksi säästetyt Brie-juuston siivut ja viikunat koko komeuden päälle
viikuna/lakritsi/mulperi-raakakakusta. Jaa tämä kirjoitus ⤵Olen kiusannut teitä instagramissa (@makelaino) älyttömän herkullisilla kuvilla mun viime viikon rakkaudentuotoksesta
Viikunat. Taateleiden ohella viikunat ovat myös hyviä makeuttajia. Viikunan sanotaan sisältävän proteiinien sulamiselle edullista entsyymiä, joka auttaa myös keventämään aterian tuomaa täyttä oloa, koska viikunoiden sanotaan auttavan ruoansulatusta työskentelmään paremmin