Pane lautanen viininlehtikääryleiden painoksi ja hauduta kannen alla noin puoli tuntia. Tarjoa viininlehtikääryleet jäähdytettyinä meze-alkupalalautasella
K. e. s. ä. l. o. m. a. n. v. i. h. d. t. ,. u. k. y. ö. p. r. ". -. j. Y. (. P. b. g. H. ). A. I. T. 4. 0. ~. 5. 2. 3. 1. E. L. J. V. S. N. R. c. f. G. t l. d l
Tsatsikia, hummusta ja libanonilaista muhammara-tahnaa (niin ikään alkujaan Mama Gastrolta saadulla reseptillä), siskoni tekemää tabboulehia (minulta ei blogista löydy yhtään kunnon tabbouleh-reseptiä, mutta pari muunnelmaa kyllä), kaalisalaattia, marinoituja papuja, viininlehtikääryleitä (purkista), oliiveja sekä tietysti leipää
Perinteisten nakkitikkujen fiinimpi versio rakentuu kirsikkatomaateista ja fetasta, säilykeviininlehtikääryleet taas saavat uuden ilmeen jugurttikastikkeella
On äärimmäisen helppoa organisoida joku brunssi tai illanvietto ostamalla kaikenlaisia välimeren herkkuja valmiina, kuten grillattuja munakoisoja, herkkusieniä, artisokkia, hummusta, marinoituja papuja, viininlehtikääryleitä, oliiveja, arrabiata pestoa ja hyviä leipiä
Mezet ovat isolta osin hummusta, oliiveja, salaatteja, maustamatonta jugurttia, halloumia, viininlehtikääryleitä ja näistä koostuva lajitelma päätyi myös omalle alkupalalautaselle
juureksia, eikä pelkästään salaatiksi naamioituja asioita, kuten työkaverini kutsuu lounasruokalamme salaattibaarin juustoja, meloneita, viininlehtikääryleitä, jne