- Sulata voitaikina. 1 pkt (500 g) voitaikinaa. 1 pkt (500 g) voitaikinaa. Näin suklaapitkon ohjeen ensimmäisen kerran syyskuussa tällä englanninkielisellä sivulla
Viinerin himon iskettyä, tein pikapelastuksen voitaikinalevyillä ja kinuskikreemillä. Pähkinällä tehdyt viinerit turposivat uunissa aika palsuiksi, sillä täyte oli niin kevyttä, mutta laskeutui alemmas leivosten jäähdyttyä
Vaikka ei voitaikinan tekeminen tai hillonkaan keittäminen vie hirveästi aikaa, karsiutuu leivottaessa tiskiä ja työmäärää pois,kun hyödyntää kaupan valmiita hilloja ja taikinoita
Tortun pohja oli nimittäin tehty voitaikinasta. Mikä voitaikinassa sitten on vikana. Voitaikina on kyllä hyvää viinereissä tai joulutortuissa, jotka syödään reunasta haukkaamalla
Kauli ja käännä kuin voitaikina ja anna levätä jääkaapissa yön yli. Pikaviineritaikina - tee taikina edellisenä päivänä1 3/4 dl lämmintä maitoa1 muna, vatkattuna450 g jauhojapussillinen kuivahiivaa50 g fariinisokeria (tai vaaleaa demerarasokeria tai hienoa raakasokeria)150 g kylmää voitaSekoita maito ja munat
Itsetehty voitaikina on loppujen lopuksi aika simppeli juttu. Voitaikinasta tehdään pitkiä suikaleita, jotka pyöritellään metallisten tötteröiden ympärille ja paistetaan