3 dl hiivaleipäjauhoja. 3½ dl vettä (lisää 42 C vesi). Paista kannen alla 30 minuuttia ja ilman kantta 15 minuuttia. 3 dl hiivaleipäjauhoja. 3½ dl vettä (lisää 42 C vesi)
Laita kansi päälle ja paista uunissa 30 minuuttia. En ole aiemmin juuri leipiä taikka sämpylöitä leiponut siitä yksinkertaisesta syystä etten tykkää laittaa käsiäni taikinaan
3. Paista leipää 30 minuuttia, ota folio pois ja jatka paistamista vielä noin 15-20 minuuttia tai kunnes leipä on saanut hyvän paistovärin ja on pinnalta rapea
3 dl hiivaleipäjauhoja. 3 ½ dl vettä. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia. 3. Ota kannellinen, 2–3 litran uunipata ja laita se kylmään uuniin. Kun taikina on kohonnut pöydällä 30 minuuttia, ota kuuma pata uunista ja sipaise sen pohjalle ja reunoille hiukan öljyä. Pane kansi päälle ja nosta pata uuniin 30 minuutiksi. 3 dl hiivaleipäjauhoja. 3 ½ dl vettä
(minulla tässä 3 dl maissijauhoa, 3 dl gluteenitonta jauhoseosta ja 1 dl tattaria). - 3½ - 4 dl lämmintä vettä. - Paista leipää 30 minuuttia ilman kantta tai foliota, ja sen jälkeen vielä vartti (tai kunnes leipä on kypsä) kannen tai folion kanssa, ettei kuori pala. 3 dl maissijauhoa. 3 dl gluteenitonta jauhoseosta. 3½ - 4 dl lämmintä vettä
pataleipää pellavansiemenillä. 3½ dl 42-asteista vettä (lisää lämmin vesi sekoita taikinaan, mutta älä vaivaa). Paista kannen alla 30 minuuttia ja ilman kantta vielä 15 minuuttia. 3½ dl 42-asteista vettä (lisää lämmin vesi sekoita taikinaan, mutta älä vaivaa)
Aamuisin paistoin meille tätä herkullista pataleipää. 3,5 dl vettä. 3 rkl oliiviöljyä. Peitä taikinapallo liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia. 3. Laita 2-3 litran pata (korkea tai matala) kylmään uuniin. Laita kansi päälle ja paista leipää 30 minuttia uunissa keskitasolla. 3,5 dl vettä. 3 rkl oliiviöljyä
Kokeilin vähän myöhäisherännäisenä tällaista pataleipää. 3 ½ dl reilusti kädenlämpöistä vettä (n. 3 litraa) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 225 asteessa noin. paista leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. 3 ½ dl. 3 litraa) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 225 asteessa noin. 30 minuuttia kannella peitettynä
Annin uunissa -blogissa oli tehty juustoista pataleipää ja siitäpä minäkin sain idean. 3½ dl vettä. 3 rkl rypsiöljyä. Peitä taikinapallo liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia. Laita 2-3 litran pata kylmään uuniin. Laita kansi päälle ja paista leipää 30 minuuttia uunin keskitasolla. 3½ dl vettä. 3 rkl rypsiöljyä. 2-3 litran pata
Olen tehnyt vuosien saatossa pataleipää erilaisilla virityksillä useita kertoja, mutta tämä auringonkukansiemenillä höystetty resepti on kokeiluistani ensimmäinen laatuaan, joka näkee päivänvalon
Vielä pitäisi laittaa leiptaikina tulemaan niin huomenna saisi tuoretta pataleipää. Lähdin heti hoidokeiden lähdettyä kotiin, lenkille ystäväni kanssa, joka muuten on myös perhepäivähoitaja
Pataleipään saa vaihtelua muuntelemalla esimerkiksi jauhoja tai lisäämällä siemeniä ja mausteita. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän pataleipään tulee makua
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.