Mutta minulla on nyt joku kala mania päällänsä ja pakko sitä on nyt sitten laittaa. Meillä muuten herkutellaan usein perjantaisin "karkilla" eli friteerattujamuikkuja on pakko olla, niitä sitten napostelemme koko perheen voimin
Puolita fileet saksilla ja poista samalla leveässä päässä oleva tervävä ruotorivi. Laita ahvenfileiden puolikkaat leivinpaperilla suojatulle leikkuulaudalle
Noh, eipä tarvinnut miettiä mitä herkkuja kokkailtiin lauantai-illan iloksi. ) Mulle neuvottiin, että fileet kannattaa paistaa pannulla ja sitä ennen pyöräyttää ruisjauhoissa
Hapankorppukuorrutettu ahvenfilee on puolisoni idea, tarkemmin hän on ulkona syönyt sellaista ahventa, kuvannut minulle sitä ja sen kuvauksen perusteella valmistin itse niitä fileitä
Varhaiskaalisalaatin rinnalle paistoin ahvenfileitä, joista tuli niistäkin todella herkullisia. Varhaiskaali on monelle kotikokille yksi alkukesän odotetuimmista herkuista ja nyt kun tätä ravinteikasta vihannesta on tarjolla, täytyy siitä myös valmistaa herkkuja toisensa jälkeen
Jääkaapissa lojui sopivasti rasiallainen pehmenemään päin olevia kirsikkatomaatteja. Päätin pehmittää noita nahjuksia vielä hiukan lisää, ja niin lounaaksi valmistuivat tomaatit sekä ahvenfileet, jotka mukavuudenhaluisena heitin samaan uuniin kypsymään
Siksipä perjantain kunniaksi oli mukava laittaa jotain hyvää ruokaa. Blogista löytyy kevyesti paneroitujenkin filiden ohje, mutta nyt päätin pysyä simppelillä linjalla, sillä fileiden kaveriksi valmistin duchesseperunaa ja sitruunasmetanaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.