Rakastan perunaruokia. Peruna on niin monipuolinen lisuke ja siitä saa loihdittua helpolla hyvää. Peruna on kaikenkukkuraksi edullista, lajikkeita sekä makuja löytyy paljon, ruoanvalmistuksesta riippuen
Meillä pyöri jonkun aikaa muutama pienehkö bataatti. Bataatit olivat sen verran pieniä, että kun vihdoin sain aikaiseksi valmistaa niistä jotain, päätin kokeilla laittaa ne Hasselbackan perunoiden tapaan
Omenoita riittää vielä pitkäksi aikaa, koska pihassamme kasvaa useampaa lajiketta. Aikaiset lajikkeet ovat loppumassa, mutta myöhäisemmät ovat vasta pikkuhiljaa kypsymässä
3 isoa perunaa. 25g voita. 2tl korppujauhoja. n. 50g emmental-raastetta. Kuori perunat. Viillä perunoita tasaisin välein niin, että viipaleet jäävät kuitenkin alaosasta kiinni toisiinsa
Hasselbackan perunat on mainio lisuke niin liha- kuin kalaruoillekin. Perunoissa on rapea, maukas pinta, ja ne sopivat tarjottavaksi juhlavammallekin aterialle
Tiedän, että nyt pitäisi hehkuttaa vaan uusien perunoiden ihanuutta, mutta minkäs teet. Muistin joskus muutama vuosi sitten tämän ihanan kasariherkun, jota tehtiin niin köksätunneilla kuin pyhäisin piffien kanssa kotosalla
S. a. k. s. l. i. t. h. p. n. ,. ä. e. r. u. y. o. b. d. j. H. c. m. L. v. M. K. f. N. 3. -. 5. O. ö. R. U. P. V. T. B. g. 1. ½. 2. 4. 0. –. A. 7. t l. d l
O. l. i. p. a. s. t. ä. n. j. o. y. v. k. u. h. e. ,. m. ö. T. r. f. ). I. J. H. b. c. 7. 5. 0. g. L. P. S. M. 2. 3. 1. (. B. å. d. 4. -. ½. V. K. R. N. ". F. ) l. d l
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.